En marxa una web informativa per a les pròximes eleccions locals i al Conselh Generau d'Aran

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
07-04-2023
Actualitzat: 07-04-2023 12:03
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • En marxa una web informativa per a les pròximes eleccions locals i al Conselh Generau d'Aran
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

El Govern ha posat en marxa una web informativa per a les eleccions locals i al Conselh Generau d'Aran del 28 de maig. La pàgina s’adreça principalment a electors i formacions polítiques, amb la finalitat d’informar sobre el comicis. A locals2023.cat i aran2023.cat es recull tota la informació d’interès relacionada amb els processos electorals que són competència de la Generalitat: les eleccions al Conselh Generau d’Aran, a la presidència de les entitats municipals descentralitzades i als consells comarcals. També inclou informació genèrica sobre els principals aspectes de les eleccions municipals, que es completa amb enllaços al web electoral del Ministeri de l’Interior en tant que administració convocant.

Al web informatiu s’hi pot trobar el calendari electoral, la normativa que regeix aquests processos electorals i la informació més rellevant sobre les eleccions, com la relativa a l’administració electoral. Els electors poden resoldre qualsevol dubte relatiu a les diferents modalitats de vot presencial o per correu, a la constitució i funcionament de les meses electorals i als horaris i locals de votació del dia 28 de maig.

S’inclou, en particular, informació relativa als mitjans que es posen a disposició de les persones malaltes o amb discapacitat, per tal que puguin exercir el seu dret de vot en igualtat de condicions. També disposa d’un apartat específic per a les formacions polítiques, amb informació general sobre com concórrer a les eleccions, des d’on partits polítics, federacions, coalicions i agrupacions podran descarregar els diferents impresos electrònics per a poder presentar una candidatura.

Els continguts s’aniran actualitzant al llarg del procés electoral, amb recursos divulgatius i dades per a la recerca, els acords emesos per les diferents juntes electorals, les candidatures proclamades i, finalment, amb la difusió dels resultats de la votació del 28 de maig. El web electoral està disponible en aranès, català i castellà.

Comparteix

També t'interessarà