En què consisteix i com d'eficaç és la inseminació artificial?

06-05-2019
  • En què consisteix i com d'eficaç és la inseminació artificial?

La inseminació artificial intrauterina és una tècnica que consisteix a dipositar en l'úter els espermatozoides fèrtils. Es tracta una tècnica senzilla, que requereix disposar almenys de dos milions d'espermatozoides mòbils i les trompes sense cap mena d'obstrucció.

Com es realitza una inseminació artificial intrauterina per a aconseguir la major probabilitat que et quedis embarassada?

  • En el cicle adequat. S'estimula l'ovulació de forma suau per a evitar imprevistos, augmentar la seva eficàcia, però evitant l'embaràs múltiple
  • En el moment adequat: poques hores abans de l'ovulació
  • En el lloc adequat: dipositem els espermatozoides després del *cérvix, una autèntica barrera per a ells, quedant més prop de la seva destinació final
  • Els espermatozoides adequats: prèviament a la inseminació, en el laboratori se separen els espermatozoides mòbils i normals de la resta de components del semen (plasma seminal, espermatozoides immòbils i altres cèl·lules)

Tipus d'inseminació artificial intrauterina

  • Inseminació artificial conjugal (IAC) amb semen de la parella
  • Inseminació artificial de donant (IAD), amb semen congelat de donant anònim testat i garantit

Eficàcia de la tècnica d'inseminació artificial intrauterina 

L'eficàcia d'aquesta tècnica és d'un 15-20% per cicle amb semen del cònjuge i del 25-35% amb semen de banc. A l'Institut Cefer, realitzen un màxim de 3 cicles. En cas de no aconseguir l'embaràs, recomanen una fecundació in vitro, amb taxes del 50% de gestació.

Evita riscos per al teu nadó, coneix les últimes novetats en estudis genètics

Estudis científics recents mostren que el risc de malaltia genètica és major del que es pensava, tot i l'absència d'antecedents familiars. Els nous tests genètics són una revolució en medicina reproductiva ja que permeten estudiar un gran nombre de malalties i ofereixen la màxima prevenció possible avui dia. Donant una petita mostra de sang, ens permeten saber quins gens poden transmetre malaltia, les més de 310 afectacions genètiques freqüents i d'alt impacte estudiades. 


Especialistes de l'Institut de Reproducció CEFER

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?