En vaga els treballadors d'una empresa de transports de Lleida pels incompliments en l'increment salarial

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
16-01-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • En vaga els treballadors d'una empresa de transports de Lleida pels incompliments en l'increment salarial
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Els treballadors de l'empresa de transports químics Teifer de Lleida han començat una vaga pels incompliments en l'increment salarial pactat amb el conveni signat el juliol passat. El responsable del sector de Transports de CCOO, Joan Riba, ha explicat que la plantilla s'està trobant amb una pèrdua de nivell adquisitiu pactat amb l'empresa d'un 12,5% i això els ha "abocat" a la vaga. L'aturada és de prop del 100% perquè dels 24 treballadors de la plantilla només un ha decidit treballar perquè ja estava de ruta per Europa. La previsió és que la vaga s'allargui tota la setmana i els treballadors amenacen que si l'empresa no seu a negociar i a buscar un punt intermig, continuaran la protesta de forma indefinida.

El delegat de personal de Transports Teifer, Antoni Gay, ha assegurat que porten molt temps negociant amb l'empresa i després de convocar molts tribunals laborals no han acabat de consolidar el pacte. En aquest sentit, ha assegurat que fa 10 anys que tenen els salaris congelats i ara estaven "il·lusionats" perquè s'havia aconseguit un conveni provincial "força bo" amb la previsió d'unes pujades de sou que l'empresa no ha acabat de repercutir.

A més a més, ha afegit que hi ha un pacte del 2019 que té l'objectiu "d'apropar" els que cobren menys perquè no tenen tanta antiguitat i que no s'està complint. Segons Gay, és injust que en una empresa hi hagi gent de la mateixa categoria laboral cobrant diferents sous i per això la gent demana la igualtat salarial. Finalment, els treballadors també reclamen el pagament de complements cotitzables com a dietes.

Comparteix

També t'interessarà