Endesa destina un milió d’euros a l’Institut Català de la Salut

REDACCIÓ
16-04-2020
  • Endesa destina un milió d’euros a l’Institut Català de la Salut

Endesa ha destinat un milió d’euros a l’Institut Català de la Salut (ICS) per equipar totalment 11 boxs d’UCI destinats a pacients crítics o per comprar 41 respiradors per fer front al coronavirus. Així, es preveu equipar 11 UCI per a pacients crítics amb Covid-19, ja siguin adults, embarassades, nens o nounats –el cost mitjà d’habilitar un box així és de 85.000 euros–, segons un comunicat de l’elèctrica. Però si l’ICS ho necessita, la donació també podria destinar-se a comprar 41 respiradors que representin el 30% del cost total de l’equipament imprescindible.

La mesura s’emmarca en el Pla de Responsabilitat Pública d’Endesa, de 25 milions d’euros.

Quant a l’emergència sanitària per si mateixa, l’empresa va destacar ahir la donació a l’ICS i l’entrega de màscares al Hospital Parc Taulí de Sabadell, al Clínic de Barcelona, a l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs i als Mossos, entre d’altres.

Des de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs s’han donat màscares i roba especial als hospitals de Móra d’Ebre, Joan XXIII i Verge de la Cinta de Tortosa, entre altres, i el consum gratuït d’energia en hotels a què donen suport a hospitals.

Sobre col·lectius vulnerables, hi ha donacions econòmiques al Banc dels Aliments, Creu Roja i Càritas, així com donacions d’empleats; energia gratis al pavelló per a sensesostre habilitat a la Fira de Barcelona i gestionat per l’ajuntament; i reduccions “significatives” de la factura de famílies vulnerables i autònoms, renovant o assignant el Bo Social.

També va anunciar mesures de suport a les empreses. Endesa ofereix canviar la potència elèctrica contractada a les seues necessitats actuals i que el client de gas també canviï la quantitat diària contractada; que pimes i autònoms ajornin el pagament de llum i gas; i la suspensió temporal del subministrament a qui hagi reduït a zero aquests dies el seu consum.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?