Endesa efectua 1.500 operacions a Lleida per a activitats aquàtiques

MARÍA MOLINA
31-07-2018
  • Endesa efectua 1.500 operacions a Lleida per a activitats aquàtiques

Endesa porta a terme a l’any més de 1.500 operacions, gairebé en la seua totalitat a Lleida, amb l’objectiu d’ajustar el cabal dels rius Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana i Garona per a la pràctica d’esports d’aventura, competicions esportives i activitats culturals. Segons un informe de l’empresa hidroelèctrica, 800 són per a la posada en marxa de grups hidràulics telecomandats per deixar anar els cabals necessaris des del centre de control de Lleida, 540 per a operacions teledirigides d’obertura de comportes i més de 200 per fer el mateix però manualment. L’execució d’aquestes actuacions implica alliberar un total de 100 milions de metres cúbics d’aigua a l’any, fet que va permetre l’any passat dur a terme un total de 341.780 activitats esportives relacionades amb l’aigua, la qual cosa genera gairebé 2.000 llocs de treball i una repercussió econòmica que va arribar als 98,5 milions d’euros el 2017.

Entre altres intervencions, entre els mesos de març i octubre es regulen 22 metres cúbics per segon des de les centrals de Torrasa i Llavorsí per a la pràctica del ràfting a la Pallaresa, 5 metres cúbics des de la central de Baserca per a aquesta mateixa activitat esportiva a la Ribagorçana i 7 metres cúbics des de les d’Aiguamoix i Arties del juny al setembre per fer descensos a la Garona. Altres intervencions se centren en el manteniment del nivell de la làmina d’aigua durant els mesos de juliol i agost als embassaments de Cavallers, Restanca, Colomers, Sant Maurici, Tort-Trullo, Escales i Talarn per portar a terme activitats aquàtiques dedicades al sector turístic. Fins a 30 metres cúbics per segon es regulen per a la baixada de raiers a la Pobla de Segur des de la presa de Sossís a primers de juliol i també es regulen cabals per a competicions esportives com la Copa del Món de caiac, eslàlom o cursos de piragüisme, entre altres esports.

Pel que fa a la Transsegre, es regulen uns 15 metres cúbics per segon perquè el curs del Segre porti aigua en aquesta tradicional competició de la Noguera i el mes de febrer també es controlen els nivells d’aigua al Baix Cinca i la Ribera d’Ebre per a l’entrenament de les universitats d’Oxfors i Cambrige per a les seues competicions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta