Entitats del Parc de l'Alt Pirineu denuncien que s'han quedat sense ajuts de Territori

ACN
02-06-2020
  • Parc de l'Alt Pirineu
  • Parc Natural de l'Alt Pirineu
  • Pla general dels afores del nucli de Civís (Alt Urgell) on es veu de fons la muntanya que, abans de l'ampliació, ja formava part del Parc Natural de l'Alt Pirine
  • Pla de detall de diverses senyals que indiquen les rutes a peu que es poden fer al Parc Natural de l'Alt Pirineu des del nucli de Civís (Alt Urgell)
  • Paisatge de prats de dall a la Coma de Burg, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu, al Pallars Sobirà

Un total de cinc ajuntaments i set entitats menors descentralitzades (EMD) que formen part del Parc Natural de l'Alt Pirineu denuncien que no han rebut l'ajut que han sol·licitat a l'empara de la convocatòria de subvencions destinades als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies per a l'any 2020, en detriment d'altres entitats i col·lectius privats que rebran 227.106,50 euros en ajuts dins d'aquesta mateixa convocatòria. Aquestes entitats han argumentat que aporten més de 35.000 hectàrees al Parc Natural, que té una superfície total de 79.317,21 hectàrees. Per aquest motiu algunes de les entitats es plantegen abandonar el Parc, ja que les expectatives que durant anys s'hi han dipositat han quedat totalment qüestionades.
Les entitats municipals perjudicades per aquesta decisió, són: Ajuntament de Farrera, EMD de Civís, EMD de Baiasca, EMD de Sorpe, Ajuntament de Soriguera, EMD d'Ainet de Besan, EMD d'Arestui, Ajuntament de Rialp, Ajuntament de Vall de Cardós, EMD de Montenartró, EMD de Vila i Castellbó i l'Ajuntament de Tírvia.

Aquestes entitats no entenen com propietaris de terrenys del Parc "es poden quedar sense rebre cap ajut i que hagin d'esperar a la propera convocatòria per intentar tirar endavant els seus projectes", alguns d'ells adreçats al manteniment de l'activitat ramadera en el seu municipi. Així, aquestes entitats quedarien sense rebre cap ajut durant tres anys consecutius, ha afirmat en un comunicat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta