⏯️ Entren en funcionament les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta

REDACCIÓ
Publicat: 
22-09-2021
Actualitzat: 22-09-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Entren en funcionament les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta
  • ⏯️ Entren en funcionament les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta
  • ⏯️ Entren en funcionament les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta
  • ⏯️ Entren en funcionament les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta
  • ⏯️ Entren en funcionament les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta

L'Ajuntament de Lleida ha posat en funcionament el circuït de càmeres de videovigilància de l'Horta. De moment, s'han instal·lat 19 càmeres i en els pròxims dos anys s'arribarà a un total de 46. Es tracta d'un sistema de reconeixement de matrícules que aplica intel·ligència artificial per tractar les dades obtingudes i detectar així possibles conductes anòmales i alertar la Guàrdia Urbana. Entre altres funcions, les càmeres permetran combatre robatoris o abocaments il·legals, així com infraccions penals o accions incíviques. Es tracta d'una mesura llargament reivindicada pels veïns de l'Horta per reduir la inseguretat i l'incivisme en aquesta zona de la capital del Segrià que abasta 19.000 m2 quadrats i on viuen unes 6.000 persones.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que “les càmeres capten imatges dels vehicles que passen per l’Horta de Lleida i envien la informació a uns servidors informàtics que analitzen si el vehicle està sostret o té pendent algún requeriment a la Guàrdia Urbana o en altres cossos policials”. El responsable d’Urbanisme de la Paeria ha recordat, en aquest sentit, que “les properes setmanes també es posaran en funcionament les càmeres de videovigilància en una gran part de l’Eix Comercial”. Finalment, Postius ha anunciat que “l’Ajuntament de Lleida està portant a terme un estudi sobre l’estat actual de la fibra òptica i les càmeres que hi ha al Centre Històric amb l’objectiu de detectar quines connexions s’han de renovar per augmentar la seguretat al barri”.⏯️ La Paeria instal·la les primeres càmeres a l’Horta per combatre robatoris

 

 El sistema de videovigilància que s’ha instal·lat a l’Horta de Lleida permet fer una lectura i reconeixement de les matrícules dels vehicles que passen per diversos camins de l’Horta. A més, enregistren imatges i s’hi aplica intel·ligència artificial amb el tractament de dades automàtic. D’aquesta manera, es poden creuar dades amb els sistemes informàtics dels cossos de seguretat per actuar davant els comportaments delictius i incívics. A més a més, el nou sistema de seguretat permet obtenir informació del trànsit per prendre decisions sobre el manteniment i dimensionament del ferm dels camins, entre altres actuacions.

Properament es portarà a terme la instal·lació de 19 càmeres més, i 8 càmeres més l’any 2023. El projecte suposa una inversió de 413.717,3 euros en total.

Cal destacar que durant l’any 2020 es van registrar 49 fets delictius a l’Horta (robatoris i furts), i 47 aquest 2021. Pel que fa a abocaments, ha parlat que l’any passat es van obrir 14 investigacions i es van identificar 8 persones, a les quals s’obriran expedients sancionadors. Enguany, s’han identificat 7 persones pel mateix motiu i se seguirà el mateix procediment. El regidor ha apuntat que la Guàrdia Urbana de Lleida ha fet unes 700 actuacions en un any.

Relleu a la presidència de la Comissió de l’Horta

D’altra banda, aquest matí ha tingut lloc la reunió habitual de la Comissió Especial de l’Horta, en la qual s’ha concretat el relleu a la presidència, que ara ostentarà Josep Maria Baiget, en substitució de Mireia Valls. També s’ha informat els membres de la comissió sobre l’estat del projecte d’instal·lació de les videocàmeres.

Comparteix

També t'interessarà