Enxampats fent un abocament il·legal en un jaciment arqueològic de la Noguera

REDACCIÓ
09-04-2021
  • Enxampats fent un abocament il·legal en un jaciment arqueològic de la Noguera

La Paeria de Balaguer ha sancionat uns veïns que aquesta setmana han fet un abocament il·legal a la zona del jaciment arqueològic del Pla d'Almatà. Així ho ha explicat el paer d'Urbanisme, Obres i Serveis, Gerard Torres, que diu que la guàrdia urbana els va enxampar després que fa uns dies van detectar que aquesta era una zona conflictiva pel que fa abocaments il·legals. Segons Torres, se'ls va sancionar, se'ls va fer retirar totes les deixalles que havien dipositat i se'ls va advertir que, en cas de reincidència, la multa seria superior. El paer d'Urbanisme també demana la col·laboració de la ciutadania perquè, en cas de veure algun abocament il·legal, ho comuniqui a la Paeria o a la guàrdia urbana.

La Paeria de Balaguer va instal·lar durant el mes de febrer diversos cartells en diferents punts de la ciutat explicant que no es poden fer abocaments incontrolats i ja aleshores van advertir que les sancions per aquest tipus d'actes incívics podran arribar a multes de fins a 3.000 euros. En els cartells s'adverteix que "cada vegada que llences coses on no toca ens costa a tots 400 euros netejar-ho. A  tu també ! I et pot suposar 3.000 euros de sanció".

Els cartells es van instal·lar en zones com el camí que dona al dipòsit de runes, al Pla del Casat, al Pla d'Almatà i al Barranc dels Rucs.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?