ERC acaba amb l'hegemonia del PSC

REDACCIÓ
27-05-2019
  • ERC acaba amb l'hegemonia del PSC

Punt i final a l’hegemonia del PSC a la Paeria. ERC, amb Miquel Pueyo al capdavant, ha guanyat les eleccions municipals a Lleida amb els mateixos regidors que els socialistes (7), però 81 vots més que la llista de Fèlix Larrosa. Miquel Pueyo es convertirà d’aquesta manera, amb tota probabilitat, en el nou alcalde de Lleida.

La candidatura d’ERC va passar de tres regidors i l’11% dels vots de fa quatre anys a un 24% i set regidors, que juntament amb els sis que conserva la llista de JxCat i previsiblement també els dos del Comú - repeteix resultats-, facilitaran l’alcaldia a Miquel Pueyo. S’obre d’aquesta manera un nou escenari polític, on Pueyo ja va posar ahir sobre la taula l’oferta de diàleg a tots els grups. Els socialistes paguen el desgast de lustres de govern, i alguns errors de campanya, en les primeres eleccions post Ros.

Pel que fa a la resta de formacions, Cs perd un edil i es queda amb tres, la Crida es queda sense representació, i  el PP es manté amb dos regidors després d’una campanya molt treballada del cap de llista, Xavi Palau.

Tot apunta que també ERC controlarà la Diputació i els previsibles pactes del bloc independentista els permetrà governar a totes les capitals de comarca, tret de Vielha, on es va imposar Unitat d’Aran.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next