ERC denuncia Vox Lleida per titllar d'"assassí" en un tuit a Lluís Companys

ACN
13-10-2020
  • ERC denuncia Vox Lleida per titllar d'"assassí" en un tuit a Lluís Companys
  • ERC denuncia Vox Lleida per titllar d'"assassí" en un tuit a Lluís Companys
  • ERC denuncia Vox Lleida per titllar d'"assassí" en un tuit a Lluís Companys

La Federació Regional de Lleida d'ERC ha presentat aquest dimarts una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per una piulada efectuada per Vox Lleida al seu compte de Twitter en què la formació acusava d'"assassí" a l'expresident de la Generalitat, Lluís Companys. En el tuit, el partit d'ultradreta felicitava els autors de l'acte vandàlic del qual va ser objecte el 12-O el monument dedicat a Companys, situat davant del Teatre de l'Escorxador de Lleida. La diputada al Parlament, Montserrat Fornells, ha afirmat que l'acusació de Vox constitueix "un greuge i una injúria greu envers la figura històrica del president Lluís Companys al qual es titlla falsament d'assassí quan era un home de pau que va salvar moltes vides".


Sabotegen el monument dedicat a Lluís Companys a Lleida


Per la seva part, la també diputada Gemma Espigares ha condemnat "la manera de fer política, o no política" d'algunes formacions. A la vegada, ha destacat el "costat humà" de Lluís Companys i ha posat d'exemple el fet que, "desbordat per la gran quantitat d'assassinats que es van produir a la rereguarda els dies posteriors al fallit cop d'estat, decidís deixar partir del port de Barcelona en vaixells estrangers unes cinc mil persones sospitoses de poca simpatia amb el règim republicà".

Les dues diputades al Parlament han estat acompanyades en la presentació de la denúncia pel president de la Federació Regional de Lleida d'ERC, Miquel Serra; la presidenta i el secretari general de la federació comarcal del Segrià, Gemma Massana i Antoni Bosch, i el president de la secció local de Lleida, Josep Maria Baiget.

En concret, en el tuit publicat per Vox Lleida s'hi podia llegir "Así ha aparecido hoy, día de la Hispanidad, la estatua de Lluís Companys en la calle dedicada al asesino en Lérida. Ningún ejecutivo español ha anulado su sentencia durante más de 40 años de democracia. Bravo por estos valientes leridanos!!"

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta