ERC elegeix Rufach i Accensi com a vicepresidents i Carulla, portaveu

H. C. / R. R.
10-07-2019
  • ERC elegeix Rufach i Accensi com a vicepresidents i Carulla, portaveu

El mateix dia en què el ple de la Diputació va posar fi al mandat 2015-2019, Esquerra va acordar nomenar l’alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach (el nom de la qual havia sonat per presidir la corporació), vicepresidenta segona del futur equip de govern, mentre que el regidor de Benavent Ferran Accensi serà el quart. Les altres dos vicepresidències (primera i tercera) estan assignades a JxCat en virtut de l’acord entre les dos formacions, que es continua negociant de cara a divendres. Són per a Jordi Latorre i Antoni Navinés. La portaveu de la formació republicana serà la diputada i regidora de Cervera Mercè Carulla.

Aquesta és una part de l’equip de govern que presidirà l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, a partir de divendres, per quan es preveu fer el ple d’investidura de la nova corporació. A continuació el mateix matí previsiblement hi haurà el ple del cartipàs.

Els diputats d’ERC es van reunir ahir per concretar el projecte de govern provincial per als propers quatre anys. Una de les propostes en les quals han treballat, ja acceptada per JxCat, és la reducció de sous: un 6% menys en el cas del president; entre un 4 i un 5 per cent menys en el dels vicepresidents, i un 2% menys, la resta.

La Diputació acomiada el mandat més convuls

La Diputació va acomiadar ahir el mandat més convuls, arran del cas Boreas sobre presumptes irregularitats en contractacions, la dimissió de Joan Reñé com a president i el relleu per part de Rosa Maria Perelló. L’absència de Reñé va destacar en l’últim ple abans que es constitueixi la nova corporació, divendres vinent. L’ordre del dia es limitava a ratificar l’acta de la sessió anterior i de comissions, però molts dels 17 diputats que deixen el càrrec van aprofitar per acomiadar-se. Només vuit repetiran al nou govern d’ERC i JxCat, amb el republicà Joan Talarn com a president.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?