ERC i Junts pacten per a governar a Alcarràs

REDACCIÓ
Publicat: 
08-06-2023
Actualitzat: 08-06-2023 20:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ERC i Junts pacten per a governar a Alcarràs

Els grups municipals d’ERC i Junts a l’Ajuntament d’Alcarràs, que van obtenir 4 i 3 regidors respectivament a les eleccions d’aquest 28 de maig, han signat un pacte de governabilitat per poder regir de forma conjunta el govern municipal el pròxim mandat, i a través del qual el portaveu de Junts, Gerard Companys, serà l’alcalde els dos primers anys, i el portaveu d’ERC, Jordi Castany, assumirà el càrrec els dos darrers anys del mandat.

A través d’aquest pacte, ambdues formacions posen de relleu la voluntat de desenvolupar una acció conjunta al consistori que evidenciï les coincidències en els projectes i les actuacions per Alcarràs. Igualment, es comprometen a crear una tinència d’alcaldia que assumirà Castany durant els dos primers anys i Companys els dos darrers.

ℹ️ Consulta els resultats de les Eleccions Municipals 2023 a Lleida, Ponent i Pirineus
Peu de foto: 
Foto Miquel de Santiago

La distribució de les regidories

Pel que fa a les regidories, ambdues formacions n’han pactat algunes de conjuntes, com és el cas de la de Governació i personal, seguretat ciutadana i civisme, la presidència de la qual anirà a càrrec de Companys i Castany durant la seva etapa a l’alcaldia; la regidoria d’Agricultura, ramaderia i desenvolupament rurals, que anirà a càrrec de Robert Moreno i Agustí Camarasa de forma compartida; la de Cultura, festes i patrimoni històric, que compartiran Gerard Companys i Marta Morreres; la regidoria d’Hisenda, patrimoni i la Comissió Especial de Comptes, a càrrec d’Ester Ibars i Jordi Castany i, finalment, la regidoria de polítiques digitals, transparència i comunicació, a càrrec de Robert Moreno i Gerard Companys.

Així mateix, ERC tindrà la regidoria de Medi ambient, sostenibilitat i gestió energètica, en mans del regidor Jordi Castany; la de Joventut, a càrrec de Marta Morreres i Sílvia Dolcet; la d’Educació i la de Feminismes i Igualtat, ambdues delegades en la regidora Marta Morreres, i la de Drets Socials, a càrrec de la regidora Sílvia Dolcet. Per la seva banda, Junts tindrà la d’Urbanisme i espais públics, delegada al regidor Agustí Camarasa; la d’Esports, que ocuparà la regidora Ester Ibars, i la de Promoció econòmica, indústria, comerç i serveis, que serà responsabilitat del regidor Gerard Companys.

Pel que fa a la Junta de Govern Local, la composaran l’alcalde i fins a quatre regidors i regidores amb veu i vot, dos de cada formació. Igualment, la integraran la resta de regidors i regidores que tinguin delegacions a l’Ajuntament.

Comparteix

També t'interessarà