ERC promou l'agermanament entre un municipi de Barcelona i un de Lleida

REDACCIÓ
28-09-2021
  • ERC promou l'agermanament entre un municipi de Barcelona i un de Lleida
  • ERC promou l'agermanament entre un municipi de Barcelona i un de Lleida
  • ERC promou l'agermanament entre un municipi de Barcelona i un de Lleida

El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà al Ple de l’Ajuntament de Sabadell del dimarts 5 d’octubre una moció en què proposa que la ciutat s’agermani amb Tornabous (Urgell), que inclou el Tarròs, poble natal de Lluís Companys. La proposta republicana vol, així, realçar-ne la figura i difondre’n els vincles amb la ciutat, per la qual va ser diputat a Corts i on es va fer construir una casa, una de les primeres del barri de Can Rull. Els regidors republicans sabadellencs Gabriel Fernàndez, portaveu, Èlia Soriano-Costa, portaveu adjunta, i Santi Valls, també president de la secció local del partit, han presentat la moció a Tornabous, en una visita a l’Espai Lluís Companys del Tarròs. Els hi han rebut l’alcalde, David Vilaró, i el vicepresident del Consell Comarcal de l’Urgell i president de la federació comarcal d’ERC, Xavier Freixes.

Iniciar el tràmit per a l’agermanament

La moció planteja al Ple de l’Ajuntament de Sabadell l’adopció d’un únic acord: «Que s’iniciï el procediment administratiu preceptiu per oficialitzar l’agermanament entre el municipi de Sabadell i el municipi de Tornabous aquest trimestre», i, també, la notificació de l’aprovació de la moció, si s’escau, al consistori tornabouenc, que també hauria de sotmetre a votació del seu propi Ple la proposta d’agermanament per fer-la efectiva. El text, però, no es queda aquí, sinó que també apunta «actuacions, intercanvis i col·laboracions diversos» en què es podria concretar l’agermanament. Són aquests:

  • "Establir col·laboracions del Museu d’Història de Sabadell (MHS) i l’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) amb l’Espai Lluís Companys del Tarròs (Tornabous), amb la finalitat de constituir un espai concret destinat a les relacions de Lluís Companys amb la ciutat de Sabadell. Establir intercanvis de material històric rellevant per a ser exposat en tots dos llocs"
  • "Trobada conjunta amb representacions institucionals d’ambdós municipis als actes institucionals promoguts per rememorar els moments vitals del president Companys"
  • "Constituir estímuls per a alumnes que investiguin a l’entorn de l’obrerisme, el sindicalisme, els rabassaires o la situació política dels principis del segle XX amb relació a Companys i Sabadell"
  • "Nomenar fill predilecte o atorgar la medalla d’honor o algun element de reconeixement especial de Sabadell al president Lluís Companys i Jover en tots dos municipis"
  • "Potenciar l’intercanvi cultural i agroalimentari entre els dos municipis"
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?