ERC s'imposa com a primera força en 329 municipis en les eleccions del 28-M

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
29-05-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ERC s'imposa com a primera força en 329 municipis en les eleccions del 28-M
    Peu de foto: 
    Foto Bernat Vilaró (ACN)

Esquerra Republicana s'ha imposat com a força més votada en 329 municipis catalans en les eleccions d'aquest diumenge 28 de maig, i s'ha situat, així, com a primer partit en aquesta categoria. Ara fa 4 anys va ser el partit més votat a 255 pobles i ciutats catalans. Per darrere, les llistes de Junts per Catalunya han aconseguit guanyar les eleccions a 302 municipis, 1 menys que el 2019. El PSC, de la seva banda, ocupa el tercer graó del podi amb 168 municipis en què ha estat la força més votada, però la xifra triplica els 51 pobles i ciutats on va aconseguir aquesta fita en les darreres eleccions. Després d'ERC, Junts i PSC, els partits independents ocupen la quarta posició després d'haver aconseguit ser els més votats a cent municipis.

A força distància dels quatre primers, la CUP és la força més votada a 20 municipis, davant dels 12 on ho va ser el 2019, i per darrere els Comuns i Ara, Pacte Local assoleixen aquesta fita a 11 municipis cadascun. Fa quatre anys els Comuns ho van ser a 2 municipis, mentre que Ara, Pacte Local no es presentava.

Finalment també cal destacar la progressió del PP, que si en els darrers comicis va ser la força més votada en un municipi, ara ho ha estat en sis.

Comparteix

També t'interessarà