Es concedeixen 126.000 euros en subvencions a entitats veïnals de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
23-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Es concedeixen 126.000 euros en subvencions a entitats veïnals de Lleida
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

Se'n beneficiaran 43 associacions veïnals i cases regionals de la ciutat 


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat la proposta d’atorgament de subvencions corresponents a la convocatòria de foment de la participació comunitària i el voluntariat als barris de la regidoria de Participació i Drets Civils de l’any 2023, per un import total de 126.000 euros. 

Aquesta convocatòria inclou les ajudes a les associacions veïnals dels barris i les EMD de Sucs i Raimat, les federacions i les cases regionals per a promoure l’organització de les seves activitats de dinamització cívica i cultural i beneficia a un total de 43 entitats, amb una aportació màxima del 80% del pressupost fixat

Una altra de les qüestions tractades a la Junta ha estat la modificació de la capacitat de l’escola bressol de Balàfia, que passa de 140 a 128 places. El canvi està motivat per la reconversió d’una aula d’infants de dos anys, amb capacitat per a 20 nens i nenes, a una aula de nadons d’un any, que només en pot encabir 8, per tal d’adaptar el centre a la demanda existent, d’acord amb el padró i les zones educatives. 

En l’àmbit urbanístic, la Junta de Govern ha aprovat inicialment els estatuts i les bases d’actuació de la junta de compensació de la UA 23 de Lleida. Correspon a l’illa situada entre els carrers Verge dels Desemparats, Cartoixà Telm i l’avinguda de Pinyana, de 3.206,55 m², i és un primer pas per a desenvolupar urbanísticament aquest sector. 

D’altra banda, la Junta ha aprovat també una addenda al conveni entre la Paeria i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del departament de Cultura de la Generalitat per al finançament de les obres del nou Museu d’Art de Lleida. L’aportació del Govern s’incrementa en 300.000 euros respecte al milió d’euros previst inicialment. 

En la mateixa sessió, s'ha aprovat nomenar les guanyadores dels Premis Josep Vallverdú i Màrius Torres, Helena Guasch i Sandra Blanch, respectivament. 

Comparteix

També t'interessarà