Es destinarà 1 MEUR per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori

ACN
19-11-2021
  •  destinarà 1 MEUR per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori
  • Es destinarà 1 MEUR per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori

El Ple de la Diputació de Lleida ha donat llum verda aquest dijous a l'aprovació inicial del Pla de Cooperació Comarcal per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori dels cursos 2019-2020 i 2020-2021, per un valor d'1.043.975,99 euros. D'aquesta manera, dona continuïtat al pla que ja ha finançat els darrers anys, mitjançant subvencions als consells comarcals. L'objectiu és garantir aquests serveis, tenint en compte la realitat de la demarcació. La normativa pel que fa als serveis de transport i menjador escolar no preveu la gratuïtat d'aquests serveis quan l'alumne s'ha de desplaçar per anar a l'escola fora del nucli on resideix si aquest és en el mateix municipi. Així, és la Diputació qui se'n fa càrrec.

La sessió corresponent al mes de novembre, que s'ha celebrat en format presencial, també ha aprovat el conveni de col·laboració de la diputació lleidatana amb Unió de Pagesos per al 2021 per un import de 95.000 euros, que es distribuiran en 44.000 euros per a despeses per al projecte 'Situació i perspectives dels sectors agraris de Lleida'; 31.000 euros per a la iniciativa 'Envelliment saludable: vida, terra i arrels', i 20.000 euros per al projecte 'Disfruita-la', que consisteix en accions de formació i sensibilització per la promoció de consum de fruita a escolars.

D'altra banda, el Ple ha autoritzat l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) a signar el conveni de col·laboració amb FiraTàrrega, per al període 2021-2023, per un import de 405.000 euros (135.000 euros per a cada anualitat). També s'ha autoritzat a l'IEI a signar el conveni de col·laboració amb la Fundació Julià Carbonell per a l'activitat de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, al qual la Diputació aporta 1,1 milions d'euros per aquest any i els dos següents (400.000 euros per al 2021 i 350.000 euros per al 2022 i 2023, respectivament).

En un altre àmbit, la corporació ha acceptat les delegacions de diversos impostos i tributs, a través de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) efectuada pels ajuntaments d'Espot, el Poal, Clariana de Cardener, Bellvís, Alpicat, Esterri d'Àneu i Farrera. També s'ha aprovat l'adhesió de la Diputació de Lleida al conveni entre l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en matèria d'intercanvi d'informació tributària i col·laboració en la gestió recaptatòria.

El Ple també ha avalat el conveni de col·laboració amb el Patronat de Fires de Mollerussa per dur a terme activitats firals, corresponent al 2021; el conveni amb l'Institut Municipal Progrés i Cultura de Balaguer per realitzar activitats firals, també per aquest any, i el conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, per al finançament dels Serveis Comarcals de Català, per al 2021. Durant la sessió, també ha donat el vistiplau a la segregació de superfície al complex de la Caparrella i de la cessió de la propietat de la superfície segregada a l'Associació d'Ocupació i Esplai de Catalunya, La Torxa, per ampliar el centre de treball especial que hi té l'entitat.

En l'àmbit de les Noves Tecnologies, s'han aprovat inicialment les bases per a la concessió de subvencions a entitats locals de les comarques de Lleida, per al finançament d'estudis previs i d'inversions per millorar la connectivitat digital dels municipis, així com la segona addenda d'ampliació de la fase 2 del conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Consorci Localret per establir un marc de relació per a la gestió, coordinació, supervisió i redacció dels projectes executius d'infraestructures de telecomunicacions a la demarcació de Lleida en el marc del Pacte Nacional per a una Societat Digital 2021-2022.

Mocions

En l'apartat de les mocions, el Ple ha aprovat per majoria la presentada pel grup d'En Comú Podem (ECP) per a una justícia fiscal municipal i per a la modificació legislativa per tal de corregir els beneficis fiscals i ha prosperat parcialment la moció de Cs per impulsar les obres de modernització del canal de Pinyana. Han quedat rebutjat els punts que instaven la Diputació de Lleida a preveure una partida pressupostària adequada en els comptes dels anys per als anys 2022 i 2023 per aquesta actuació, i el que instava el Govern a incrementar la partida pressupostària en el pressupost 2022 per impulsar les obres, garantint la convivència i la comptabilitat entre el regadiu, la tecnificació de l'agricultura i la protecció de la biodiversitat i el paisatge, i a preveure-la en les provisions dels anys següents.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta