Es diagnostiquen 600 nous casos de càncer de pròstata a l'any a Lleida
A Lleida es diagnostiquen cada any uns 600 casos de càncer de pròstata. D'aquests, un centenar s'opera i la resta segueixen tractaments de radiologia, principalment. Aquest dimecres, Dia mundial de l'home, s'ha celebrat a la capital del Segrià una xerrada a càrrec de l'equip de la Unitat Funcional de Càncer de Pròstata de Lleida que ha tractat els efectes secundaris d'aquesta malaltia, com són la incontinència urinària i la disfunció erèctil. La Unitat Funcional de Càncer de Pròstata de la regió sanitària de Lleida ja fa sis mesos que funciona a tot ritme. En ella hi treballen cinc metges del sector colze a colze per integrar els serveis i millorar l'atenció al pacient, evitant duplicar proves. A Lleida es diagnostiquen cada any al voltant de 600 casos d'aquesta malaltia que a priori no presenta símptomes. Té més incidència en homes a partir dels 60 anys, però els especialistes recomanen revisions periòdiques a partir dels 45 si hi ha antecedents i a partir dels 50 en la resta de casos. L'índex de supervivència en aquest tipus de càncers supera el 80 per cent.
Els tractaments de radiologia en aquests casos produeixen efectes secundaris com la incontinència urinària o la disfunció erèctil. En aquest moment és quan els uròlegs entren a explicar com es poden arribar a solucionar aquests problemes. La solució, molts cops, passa per fàrmacs, però també existeixen pròtesis.
En aquests darrers mesos la Unitat Funcional de Càncer de Pròstata ha rebut una ajuda de 2.000 euros recaptats pel moviment Postureig Lleida (www.postureiglleida.com @PostureigLleida) per invertir-los en tractaments als pacients. D'aquesta manera volen fer més visible un càncer que té la mateixa incidència en la societat que el de mama.