És hereditària la dermatitis atòpica?

27-08-2018
  • És hereditària la dermatitis atòpica?

En primer lloc hem de saber que la dermatitis atòpica és una malaltia inflamatòria crònica de la pell que cursa a brots, caracteritzada per picor intensa i pell seca (xerosis cutània). Es tracta d'una malaltia molt predominant, arribant afectar fins al 10% de la població pediàtrica i que ha mostrat un augment mundial durant els últims 30 anys. 

L'origen de la malaltia segueix considerant-se desconegut, però se sap que la principal alteració afecta a la barrera cutània al costat del sistema immunològic, i a més és depenent d'alguns factors ambientals, com l'exposició a determinats al·lergògens, irritants o alteracions de la flora cutània que pot desencadenar la malaltia.

Així doncs, la dermatitis atópica no presenta una herència mendeliana (basada en les lleis de Mendel) com passa amb el color dels ulls o del cabell, però si que existeix una predisposició genètica a patir-la. Això vol dir que si el pare o la mare pateixen dermatitis atòpica és més probable que el fill o filla també la presentin.

 

DRA. Mª REYES GARCÍA DE LA FUENTE
Dermatòloga de Vithas Hospitales Lleida
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?