Es llença la cançó 'Open Letter to Pablo Hasél' en commemoració del tercer aniversari de l'ingrés a presó del raper

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
13-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Es llença la cançó 'Open Letter to Pablo Hasél' en commemoració del tercer aniversari de l'ingrés a presó del raper
    Peu de foto: 
    Cedida

Samuel Omare i Albert Marquès fusionen el rap i el jazz en aquest tema que també inclou àudios del mateix Hasel


El cantant de rap de Brooklyn, Samuel Omare, i el músic de jazz català, Albert Marquès, han llançat aquest dilluns 'Open Letter to Pablo Hasél', una col·laboració en solidaritat amb el raper lleidatà, coincidint amb el tercer aniversari de la seva entrada a presó el 16 de febrer de 2021. La peça, enregistrada a Brooklyn el desembre passat, combina el jazz amb el rap de Nova York i inclou àudios de les pròpies declaracions de Hasél durant els judicis a l'Audiència Nacional. El videoclip de la cançó mostra imatges dels dos artistes pels carrers de Nova York, declaracions de Hasél a la presó de Ponent i durant els judicis, així com algunes de les protestes que han tingut lloc per reclamar la seva alliberament.

Aquesta col·laboració artística compta amb el suport financer de No Callarem i el suport de la Plataforma Antirepressiva de Ponent i Irídia - Centre per la defensa dels Drets Humans.

La col·laboració va sorgir després que Albert Marquès impulsés el projecte 'Freedom First' amb Keith LaMar, condemnat a mort a Ohio, convertint-se en el primer àlbum de la història en què un dels artistes va enregistrar des del corredor de la mort. Després de conèixer 'Freedom First', l'entorn de Hasél es va posar en contacte amb el músic a través de la plataforma No Callarem.

El músic català va visitar Hasél a la presó aquest juliol i, de manera conjunta, van decidir abordar no només la seva situació, sinó també el hip-hop com una forma d'art que defensa la llibertat d'expressió. 'Open Letter to Pablo Hasél' també pretén denunciar la manca de llibertats que pateix Hasél en la seva vida quotidiana des de la seva empresonament sota el règim penitenciari català.

Comparteix

També t'interessarà