⏯️ Es necessiten amb urgència famílies acollidores per infants i adolescents

REDACCIÓ
19-09-2021
  • ⏯️ Es necessiten amb urgència famílies acollidores per infants i adolescents

A Catalunya hi ha infants i joves adolescents que viuen una situació difícil: la seva família no en pot tenir cura i, aleshores, l’Administració se n’ha de fer càrrec de manera temporal o a més llarg termini. Una de les mesures de protecció és que aquests infants convisquin amb una família d’acollida mentre la seva família d’origen intenta refer-se i recuperar-se, si és possible. Això és el que es coneix com acolliment familiar, un projecte social en què una família acull temporalment de manera compromesa.

Actualment falten famílies disposades a acollir aquests infants i adolescents. Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera es sumem a la crida d’Intress, Institut de Treball Social i Serveis Socials, per augmentar el nombre de famílies acollidores.

Intress facilita poder convertir-se en família d’acollida per a un jove o infant que ho necessita, i per a una atenció més personalitzada es pot contactar amb Intress Lleida  al correu electrònic acollimentslleida@intress.org  o al telèfon 973 246 307. El recurs de l’acolliment en família aliena ofereix un marc en el qual es fa possible per a l’infant o el jove el màxim desenvolupament i permet cobrir les necessitats afectives, emocionals, socials, educatives, materials i de protecció de l’infant o adolescent. A més, la normativa internacional, estatal i catalana sobre protecció dels infants considera l’acolliment familiar i la seva aplicació amb caràcter prioritari com la mesura protectora més adequada per als infants o joves.

Per saber més exactament de què es tracta, es pot consultar tota la informació sobre l’acolliment familiar en aquest enllaç

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?