⏯️ Es rendeix el 'No Surrender Festival'?

LLEIDACOM | Laura Gómez
30-03-2022
  • ⏯️ Es rendeix el 'No Surrender Festival'?

El No Surrender Festival que rendeix tribut a Bruce Springsteen aplegant milers de músics a Vilanova de Bellpuig, no es celebrarà enguany. Així ho ha avançat en exclusiva a LLEIDA.COM el director i creador del festival, Josep Maria Pons, qui ha afirmat que "la covid ha refredat tot. Després de dos anys de pandèmia, encara tenim màscares, això no se sap quan acabarà realment". També, Pons afegeix que, en cas de plantejar una altra edició, demanaran ajudes i subvencions a les administracions, ja que fins al moment "les tres edicions que hem celebrat, les hem fet amb els nostres diners. En temps de crisi, la meva família i jo no ens arrisquem a fer una inversió en una altra edició del festival, no almenys sense ajudes". Encara que, l'última edició del No Surrender es va celebrar l'any 2019 i "l'edició va comptar amb una ajuda de la Diputació de Lleida", explica Josep M. Pons.

Creació del festival

El festival, que va inaugurar la seva primera edició en 2017, va néixer de l'entusiasme de Pons, qui es defineix com un fanàtic de la música de Bruce Springsteen. Gràcies a la idea d'aquest fan, des de llavors s'apleguen milers de músics en el camp de futbol de Vilanova de Bellpuig i toquen alhora les cançons del cantant estatunidenc. "En principi no plantejàvem fer més edicions del festival, ja que era un projecte que vam crear amb ajuda de la meva família i alguns amics pròxims perquè ens va agradar la idea", afegeix el director del festival.

Futures edicions

Quant a celebrar futures edicions i continuar amb la idea d'aquest nou projecte, Pons afirma que estan oberts a propostes per al finançament del festival, demanen que es compleixin una sèrie de circumstàncies mínimes econòmiques i de suport per a continuar amb el festival.

Actualment, tant família com amics de Josep M. Pons, estan centrats en els seus treballs i projectes personals. No obstant això, Pons declara que, si es volgués celebrar una edició més, "estaria disposat a organitzar i coordinar l'esdeveniment, però amb ajudes i finançament. Nosaltres no sortirem a pit descobert a muntar-ho tot sols, no una vegada més". A més, els creadors del projecte volen que el festival conservi l'essència de proximitat i visibilitzi al Pla d'Urgell.

Des del seu naixement, les tres edicions celebrades del festival- 2017, 2018, 2019- han deixat un recopilatori de vídeos en el canal de YouTube del No Surrender, que compten amb més de 2 milions de visualitzacions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?