“Escolteu el clam”

XAVIER MADRONA
24-01-2021
  • “Escolteu el clam”
  • “Escolteu el clam”
  • “Escolteu el clam”
  • “Escolteu el clam”
  • “Escolteu el clam”

“Us demanem que guardeu el carnet polític a la butxaca, que fugiu de silencis que us farien còmplices i coresponsables i que escolteu el clam dels clubs i entitats esportives del vostre municipi.” És un extracte del manifest que va llegir ahir Rous Martínez, directora i fundadora de l’Associació Esportiva Pibody, a la plaça Paeria, on es van concentrar al voltant d’un centenar de representants de l’esport de Lleida sota el lema de la campanya a nivell català de Ja n’hi ha Prou!, que reivindica l’activitat esportiva com a essencial i de salut.

Aquesta vegada, la portaveu de la plataforma Ja n’hi ha Prou! a Lleida, Vanesa Ortega, que va llegir un altre manifest la setmana passada en una primera acció de protesta a l’esplanada del Camp d’Esports, va voler cedir la veu a Rous Martínez, en un acte en el qual els clubs i entitats de la ciutat van demanar suport a la Paeria davant les restriccions del Govern.

“Entenem que no es pugui competir, però sí que s’hauria de poder entrenar. L’esport de base, aquell que practiquen els nens, nenes i joves del vostre municipi, i vosaltres el coneixeu de primera mà, és salut, és educació en valors, és benestar i és l’eina més potent de cohesió social”, va ser un altre dels arguments que es van llançar durant la concentració en la qual també van ser presents els regidors d’Esports, Sergio González, i de Joventut i Festes, Ignasi Amor.

González i Amor es van reunir posteriorment amb un grup de representants de clubs, en una trobada en què aquests els van manifestar la seua intenció d’enviar-los un document amb propostes perquè el facin arribar al Procicat. L’esport de la ciutat va demanar més suport a l’equip de govern municipal, sobretot quan la pandèmia remeti.

Facilitar l’accés a instal·lacions esportives, rebaixar els preus a l’hora d’organitzar campus i estades en recintes municipals, llançar una campanya de promoció de l’esport entre els més joves, sobretot entre adolescents, i mesures davant de la possible pèrdua de patrocinadors, són algunes de les peticions d’un esport local que se sent “en perill” i “tocat de mort” davant de les restriccions del Govern. S’ha de recordar que la nova pròrroga de dos setmanes acaba el 7 de febrer.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?