Esmeralda Rourera, nova vicepresidenta de JARC Lleida

REDACCIÓ
14-10-2020
  • Esmeralda Rourera, nova vicepresidenta de JARC Lleida

Esmeralda Rourera és la nova vicepresidenta de JARC Lleida. Fa 10 anys que va deixar el sector sanitari per incorporar-se a l’explotació familiar. Des d’aquell moment, forma part de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya. Va cursar formació agrària durant dos anys abans de començar a treballar a la seva explotació mixta de porcí, boví i agrícola. Les ajudes de la incorporació li van permetre adquirir terres i ampliar la granja de boví d’engreix i la granja de boví de cria.

Com a productora que és i com a representant de l’organització agrària, mostra una gran preocupació per les qüestions mediambientals, com l’estalvi d’energia, la disminució de la petjada de carboni a les granges, que considera un dels principals reptes dels pròxims anys, “el sector ramader hem de ser part activa de la solució”.

Sobre algunes qüestions relatives al territori, Rourera destaca que la fruita de Lleida hauria de trobar-se als lineals de Barcelona. Considera un contrasentit que als establiments de la capital catalana trobem producte importat d’altres països i no disposin, per exemple, de pomes lleidatanes.

Esmeralda Rourera se sent privilegiada, perquè el fet que la seva família es dediqués a l’agricultura i la ramaderia li ha facilitat l’entrada al sector. És conscient, però, que la majoria de dones topen amb més obstacles perquè l’agrari és un món essencialment masculí. Amb motiu de la celebració demà, 15 d’octubre, del Dia Internacional de la Dona Rural, Rourera aprofita per recordar que hem de fer feina tot l’any i involucrar-nos tots i totes per la igualtat al sector agrari.

En aquest sentit, la vicepresidenta de JARC Lleida vol treballar per afavorir l’accés de les dones als llocs de decisió, que guanyin protagonisme en aquest sector, “hauríem de poder aconseguir la paritat i aprofitar a incorporar-nos més perquè realment tenim més oportunitats que els homes a l’hora d’aconseguir ajuts per a inversions per a la nostra explotació”. Conclou que “hem de continuar lluitant perquè la dona tingui veu i formi part dels òrgans de decisió en qualsevol àmbit.”

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?