⏯️ Espanya anuncia un augment "immediat" del Salari Mínim Interprofessional

ACN
01-09-2021
  • ⏯️ Espanya anuncia un augment "immediat" del Salari Mínim Interprofessional

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que té intenció d'abordar un augment "immediat" del Salari Mínim Interprofessional (SMI) "en el que queda de l'any" per continuar avançant en el compromís electoral d'assolir abans del final de la legislatura el 60% del salari mitjà, "que és el que marca la carta de drets socials del Consell Europeu". El president espanyol ha recordat que la societat espanyola ha fet "un gran esforç durant l'últim any", i ara necessita "una nova etapa millor" que "els representants polítics hem de contribuir" a fer possible. S'ha compromès a treballar per consolidar la recuperació i fer que "arribi a la butxaca dels espanyols en forma de més ocupació, millors salaris i pensions dignes".

Ha recordat que aquest va ser l'objectiu pel qual el seu govern i els agents socials van acordar el primer acord de pensions des del 2011 "per clarificar les fonts de finançament" i comprometre per llei a la revalorització de les pensions d'acord amb l'IPC". "Crec honestament que entre tots, el govern, el poder executiu, legislatiu i els agents socials, hem de fer el possible perquè la recuperació sigui tan justa com sigui possible".

Ha fet aquestes manifestacions en una conferència amb el títol 'España puede' que ha reunit a la Casa América de Madrid la plana major del seu govern i també els màxims representants de l'IBex-35. Entre altres, el president i conseller delegat d'Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán, el president executiu de Telefònica, José María Álvarez-Pallete, i el president d'ACS, Florentino Pérez. També els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Josep Maria Àlvarez, i el president de la CEOE, Antonio Garamendi.

El president espanyol ha fet balanç de la pandèmia i ha explicat que manté l'objectiu de superar-la de manera "completa" i recuperar la normalitat. Per fer-ho possible ha explicat que cal seguir vacunant per protegir a la població, impulsar una recuperació econòmica "tan justa com sigui possible" i abordar la modernització de l'economia i el teixit social a partir dels fons europeus.

Sánchez ha pronosticat que aquesta setmana s'arribarà al 70% de vacunats amb pauta completa a tot l'Estat. També ha definit la campanya de vacunació com un exemple de "patriotisme solidari". Ha argumentat que Espanya "no només vacuna sinó que ajuda altres països a fer-ho". Ha concretat que ja s'han donat més de 6 milions de dosis a l'Amèrica Llatina. Finalment, Sánchez ha aplaudit que a mesura que avança la vacunació "s'accelera" la recuperació econòmica.

Finalment ha apuntat que la pandèmia ha generat lliçons que "no es poden oblidar" com la importància de l'Estat i dels serveis públics que han de sortir "reforçats" i que cal apostar per una "agenda reformista" a partir de la revolució "digital i verda".

En aquest marc ha promès que el seu és i serà "un govern d'acció" i mantindrà els seus compromisos electorals i de legislatura. Ha apuntat que el seu govern treballa "des de fa mesos" en l'elaboració dels nous Pressupostos Generals de l'Estat, que han de ser els de "la recuperació". El projecte de Llei quedarà aprovat al Consell de Ministres entre finals de setembre i principis d'octubre abans d'anar al Congrés. El seu propòsit, ha dit, és "fer d'Espanya un país millor que abans de la pandèmia".

Davant els empresaris de l'Ibex-35, Sánchez també ha recordat que la col·laboració público-privada és fonamental en el desplegament dels fons europeus, i que els PERTE, els consorcis entre l'administració i les empreses privades per dur a terme els projectes, serviran per modernitzar i transformar indústries rellevants com la de l'automòbil.

El president espanyol també ha tornat a reclamar al PP que faciliti la renovació en organismes constitucionals com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Tribunal Constitucional (TC), el Tribunal de Comptes o el Defensor del Poble. Ha dit que no és raonable que estigui "bloquejada" la renovació en aquests organismes i que propiciar-la fa "curtcircuitar" el seu funcionament i faltar a la lleialtat constitucional. "Cap formació política té dret a incomplir les seves obligacions constitucionals i a situar-se'n fora perquè deteriora el prestigi de la democràcia i de l'arquitectura constitucional", ha destacat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta