Espanya, entre els països europeus amb més joves fumadors de pipa d’aigua

REDACCIÓ
13-07-2021
  • Espanya, entre els països europeus amb més joves fumadors de pipa d’aigua

Un estudi en el que han participat professionals de l’ICO, i que ha estat liderat per la spin-off Open Evidence de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb la col·laboració d’investigadors de la London School of Economics (LSE) i l’empresa BDI Research ha analitzat les percepcions dels consumidors de nou països de la Unió Europea (UE) i del Regne Unit sobre cinc productes del tabac: cigarrets convencionals, cigarrets prims, cigarrets petits (purets i cigarrets petits marrons), cigarrets electrònics i productes de tabac per esaclfament.

Entre els resultats principals, la recerca revela que, entre els enquestats, l’Estat espanyol és un dels països europeus amb més joves, d’entre 18 a 25 anys, fumadors de pipa d’aigua (anomenada també sisha). Confirma, a més, la dualitat del consum de certs productes: el 90% dels fumadors de cigarrets electrònics també consumeixen cigarrets convencionals i adverteix que les xarxes socials s’estan convertint en un canal de promoció, de manera encoberta o indirecta, de productes de tabac prohibits per la directiva europea de productes de tabac (TPD).

L’estudi, a banda de fer una revisió sistemàtica de la literatura i l’anàlisi de les dades existents, ha fet una enquesta en línia a 12.000 persones. Per garantir la cobertura geogràfica, s’han enquestat els Estats membres d’Espanya, Bulgària, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Letònia, Polònia, Eslovàquia i el Regne Unit. De cada país s’han obtingut dues mostres. La primera mostra ha comptat amb 600 fumadors i persones que havien deixat de fumar en els 12 darrers mesos, de 26 anys o més. I la segona ha constat de 600 persones d’entre 18 i 25 anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta