Espílez guanya la seua primera Templers

e.c.m.
16-06-2014
  • Espílez guanya la seua primera Templers

Els atletes de l'EKKE Iván Espílez, en categoria masculina, i Raquel Marqués, en femenina, van guanyar ahir la seua primera Cursa dels Templers. Tots dos estaven contentíssims després de creuar la línia de meta, sobretot Espílez, que encara no havia guanyat mai aquesta prova malgrat haver-ho intentat en diverses ocasions.

Podrien ser, a més, els últims a vèncer en aquesta carrera tan emblemàtica de la ciutat de Lleida, amb sortida i arribada al castell templer. La junta directiva del Km0 Ponent, el club organitzador, proposarà el pròxim mes de setembre a l'assemblea deixar d'organitzar-la. Els motius són econòmics i el que consideren una falta de suport institucional. Organitzar la present edició ha costat uns 16.000 euros, que no s'han cobert amb les inscripcions, les subvencions i els patrocinadors.

El president del club, Jordi Carol, va explicar que "el dèficit el cobrirem amb diners que ens van sobrar d'altres anys però tampoc no volem enganxar-nos els dits. Si no hi ha suport la deixarem de fer. Nosaltres proposarem a l'assemblea deixar de fer-la i ells seran els que decidiran què fem d'ara endavant".

Una mala notícia per a una cursa que ja estava totalment consolidada al calendari lleidatà i a la qual vénen atletes de tot Catalunya. La sortida es va avançar a les nou, una decisió que va ser aplaudida pels més de 1.000 participants que, després de creuar la línia de meta, reconeixien l'encert d'evitar les hores centrals del dia de més calor.

En la categoria masculina, Iván Espílez va aconseguir una victòria clara amb un temps de 32'18", dotze segons menys que el segon classificat, Sancho Ayala, del Fondistes Solsonès. Tercer va ser Ricard Pastó, del Xafatolls.

Espílez es va col·locar en el grup capdavanter al quilòmetre quatre i al sis va fer un canvi de ritme que li va permetre escapar-se dels perseguidors per apuntar-se així la seua primera Templers.

"Em fa molta il·lusió perquè ho havia intentat en diverses ocasions i se'm resistia. M'he trobat molt bé i estic molt content", va explicar Espílez després de creuar la línia de meta.

En categoria femenina, la victòria va ser per a una de les seues deixebles a l'EKKE. Raquel Marqués va fer un temps de 40'53", més d'un minut i mig menys que la segona classificada, Luz Moreno, del Corre i Vola. Tercera va ser Txell Posino, del PCCoste Team Balàfia, amb un temps de 41'45".

Marqués també va tenir una carrera plàcida i es va trobar millor que les seues rivals. "Estic molt contenta. Sempre fa il·lusió guanyar a casa i més una cursa tan bonica com aquesta", va destacar l'atleta.

El ritme de cursa va ser bastant més alt que altres anys i, de fet, al cap de cinquanta minuts de la sortida pràcticament havien arribat la meitat dels participants. A més, tota la pujada al castell era plena d'espectadors, que no van deixar d'animar en cap moment.