Espot i Port Ainé generen un impacte de 35,5 milions

MARÍA MOLINA
12-01-2018
  • Espot i Port Ainé generen un impacte de 35,5 milions
  • Espot i Port Ainé generen un impacte de 35,5 milions

Les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Lleida, Espot i Port Ainé, generen un impacte econòmic net de 35,5 milions d’euros. A més, suposen un total de 586 llocs de treball i un impacte fiscal de 9 milions. Aquestes són les dades que es desprenen d’un informe elaborat per la Universitat Pompeu Fabra, que assegura que per cada euro de despeses ingressen al voltant de dos euros, mentre que per cada milió que l’empresa inverteix es generen aproximadament 20 llocs de treball. En aquest sentit, l’estació que genera més ingressos dins del grup de les que gestiona FGC és La Molina, amb 43,4 milions, seguida de prop per la de Vall de Núria amb 37 milions, mentre que les dos de Lleida se situen en tercera posició (l’estudi les agrupa sota la marca Ski Pallars).

Al marge de l’estudi, totes les estacions d’esquí de Lleida tenen totes les pistes i remuntadors oberts per primera vegada aquesta temporada després de les últimes nevades. Ahir a la tarda va començar a nevar de nou i van ser necessàries cadenes a la C-142b i la C-28 a Naut Aran. Baqueira, que ha inaugurat un funpark, assegura que les condicions són immillorables, així com Boí, Espot, Port Ainé, Tavascan i Port del Comte.

A l’espera dels esquiadors del cap de setmana, les estacions acullen de dilluns a divendres grups escolars, molts dels quals vinguts de València, Madrid i de diferents localitats de Catalunya. Avui comencen a Beret els cursos del programa Esport Blanc Escolar, tot i que fa dies que les pistes de Boí, Pallars i Solsonès fan classes. A Boí cada dia arriben una dotzena d’autobusos amb escolars i aquesta setmana n’hi ha uns 600, xifra similar a les d’Espot, Port Ainé o Port del Comte.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?