Esquerra insta el PDeCAT a trencar el pacte amb els socialistes al Segrià

R. RAMÍREZ
Publicat: 
26-05-2018
Actualitzat: 26-05-2018 11:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Esquerra insta el PDeCAT a trencar el pacte amb els socialistes al Segrià

El grup d’ERC al consell del Segrià va reclamar ahir al PDeCAT que trenqui “per dignitat” l’aliança de govern amb els socialistes, arran de les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que va titllar de “supremacista” el president de la Generalitat, Quim Torra. Esquerra també va acusar l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, d’avalar les tesis de l’“usurpador” Enric Millo sobre la neutralitat de l’espai públic. La portaveu republicana, Neus Ramonet, va afirmar que els socialistes “han de ser tan lluny com sigui possible de les institucions catalanes” i va oferir com a alternativa el suport del seu grup fins al final del mandat, ja sigui com a part del govern o des de l’oposició, com fins ara.

La presidenta de l’ens comarcal, Maria José Invernón (PDeCAT), va declinar respondre i va passar al següent punt de l’ordre del dia. La seua formació encapçala el govern del consell amb el suport del PSC i Unió. Com a protesta per la presència dels socialistes al govern, el grup d’ERC es va abstenir en totes les votacions del ple.

Durant la sessió, el consell va ratificar la liquidació de la concessió de la gossera comarcal i la reclamació a l’antic adjudicatari de més de deu mil euros per obres que consideren no autoritzades a les instal·lacions. Així mateix, es va suspendre parcialment l’adjudicació del transport escolar.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà