Estafen 10.000 euros del seu compte corrent fent-li creure que el seu ordinador tenia un virus

ACN
15-09-2021
  • Estafen 10.000 euros del seu compte corrent fent-li creure que el seu ordinador tenia un virus

Dos homes seran jutjats a Tarragona per haver-ne estafat un altre i haver-li sostret més de 10.000 euros del seu compte corrent. Els fets es remunten al febrer del 2020. Els dos estafadors van fer creure a la víctima que tenia un virus a l'ordinador. El van avisar per telèfon, un d'ells presentant-se com a empleat de Microsoft, i que s'encarregaria de fer les gestions per resoldre la incidència. D'aquesta manera, els acusats van poder accedir per control remot a l'ordinador de la víctima i obtenir les claus d'accés del seu compte bancari, d'on en van extreure diners i van fer compres per Internet per un valor total de gairebé 10.700 euros, segons recull l'escrit d'acusació al qual ha tingut accés l'ACN.

El mateix dia que van aconseguir les dades, el 6 de febrer del 2020, van fer una transferència bancària de 7.500 euros al compte d'un dels acusats, i aquest va traspassar 3.000 euros al compte del seu company -dividits en cinc reintegraments. També van comprar en un parell d'empreses de canvis de divises, gastant-se 4.500 euros. L'endemà van fer tres compres més per Internet, de 3.000 euros.

Els estafadors, dos homes majors d'edat, un d'ells amb antecedents no computables, seran jutjats properament a l'Audiència de Tarragona. La Fiscalia demana una pena de tres anys de presó a cada acusat, com a coautors d'estafa informàtica, i a retornar la totalitat de l'import sostret a l'entitat bancària -que al seu torn ja va indemnitzar aquesta quantitat de diners al perjudicat d'aquesta estafa.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?