“Estic en la millor posició”

XAVIER PUJOL
10-10-2019
  • “Estic en la millor posició”

Àlex Màrquez, que ha tornat de Tailàndia amb una renda de quaranta punts que haurà de gestionar en els quatre grans premis que queden per acabar el Mundial, sap el que es juga, ja que va viure la mateixa situació el 2014 (aleshores va acabar amb doblet per als Màrquez).

“Som a la millor posició possible per intentar aconseguir el títol, ja la resta ho té una mica més complicat perquè estem quaranta punts al davant, per això aquestes quatre curses que queden ens les hem de prendre com quatre finals, sense pensar en el campionat i gaudint”, va apuntar el lleidatà, que ahir va assistir a la presentació del projecte lleidatà d’esquí per als Jocs de Pequín 2022 que ell mateix apadrina.

Àlex no vol pensar encara en el títol, sinó anar carrera a carrera. “Somio amb el Japó, que és la següent cursa. Somiar amb el títol ara seria perdre el temps, perquè la meua prioritat és el següent gran premi. Vindran situacions delicades, vindran carreres en les quals plourà, en les quals hauré de ser molt intel·ligent i només estic concentrat en això i a no cometre errors”, va dir. “Per sort estic tenint un feeling amb la moto molt bo i ara vénen circuits en els quals sempre he fet bons resultats. Hem d’afrontar les carreres com vam fer a Tailàndia, quan toqui guanyar, a guanyar, i quan toqui patir, a patir, sent en tot moment realista i treure petroli en totes les carreres”, va assenyalar el petit dels Màrquez.

El líder de Moto2 és conscient que l’avantatge que té és important però no decisiu, i que el fet de ser favorit li pot afegir una mica més de pressió. “La pressió està clar que existeix perquè ens juguem un títol, però estem en la millor posició possible. Cal deixar de pensar en el campionat i centrar-nos en les nostres coses”, va asseverar.

Àlex, que passarà uns dies a casa a Cervera descansant abans de viatjar aquest dilluns vinent al Japó, on començarà una nova gira asiàtica de tres carreres consecutives, també va parlar del seu germà, que diumenge va conquerir el vuitè títol mundial. “Ser una llegenda d’aquest esport amb vint-i-sis anys és una passada. La clau del seu èxit és que sempre toca de peus a terra. Aquesta fam per guanyar és el que el fa ser tan competitiu any rere any”, va assegurar.

Àlex va assenyalar que “la gent creu que ser germà de ajuda, però és tot el contrari. No ajuda, perquè quan un guanya, al box et diuen «Ara et toca a tu», per aconseguir el doblet”, va assenyalar l’hexacampió del món de MotoGP, que va confessar que “no sabia res” de l’original celebració amb la bola de billar.

L’excampió mundial de 125 reconeix que la tasca d’Honda també ha estat determinant. “Aquest any ha tingut més ajuda de la moto, amb un motor més potent, i això ha fet que hagi tingut més consistència i no hagi hagut d’anar tan al límit al revolts com la temporada passada”, va dir.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?