Estrada tindrà en el seu trio arbitral la primera dona assistent a Primera

X.M.R.
12-07-2019
  • Estrada tindrà en el seu trio arbitral la primera dona assistent a Primera

El lleidatà Xavier Estrada Fernández, elegit recentment com el millor col·legiat de Primera divisió de la passada temporada, estrenarà la campanya vinent nou equip arbitral i un dels seus assistents serà l’extremenya Guadalupe Porras, la primera dona a ocupar aquest càrrec a la màxima categoria masculina del futbol espanyol. L’altre assistent d’Estrada serà el madrileny Roberto Alonso, que havia exercit d’assistent de Carlos Velasco Carballo, l’actual president del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Els anteriors assistents del col·legiat lleidatà, Xavier Aguilar i Martín García, es jubilen i passen per edat a ser informadors arbitrals.

Xavier Estrada va dir, en declaracions a aquest diari, que “ho tenia molt clar i quan es va fer oficial l’ascens de Guadalupe Porras vaig fer la petició al comitè, que immediatament me la va acceptar”. Estrada va destacar la plena confiança en el seu nou equip arbitral, ja que va assegurar que “sempre he pensat que un col·legiat el fan bo també els seus assistents”.

El lleidatà es concentrarà del 19 al 22 a Las Rozas amb la resta d’àrbitres internacionals espanyols i del 31 de juliol al 2 d’agost assistirà a una reunió arbitral de la UEFA a Croàcia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?