Estrangers sense targeta sanitària vacunats a Catalunya no poden accedir al passaport europeu

ACN
26-07-2021
  • Estrangers sense targeta sanitària vacunats a Catalunya no poden accedir al passaport europeu
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (@Salutcat)

Ciutadans estrangers que s'han vacunat a Catalunya però que no disposen de targeta sanitària no poden obtenir al passaport europeu que n'acredita la immunitat. Segons ha avançat Catalan News, és una situació que afecta persones residents al territori però que no apareixen al sistema sanitari públic i que, per tant, no poden accedir al portal que permet obtenir el passaport covid-19: la Meva Salut. Entre l'abril i el maig el Govern va obrir un registre per als estrangers que no tenen targeta sanitària amb l'objectiu de vacunar "tothom que viu aquí" i s'hi van apuntar 5.700 persones. Ara, però, es troben que com que no són al sistema no poden descarregar-se el certificat de vacunació malgrat haver rebut totes les dosis a Catalunya.

Des de la Generalitat admeten que "actualment no hi ha procediment per obtenir el certificat de vacunació de la Unió Europea" per a aquestes persones i els aconsella adreçar-se al centre d'atenció primària (CAP), mentre que el govern espanyol remet la responsabilitat a Catalunya.

Tot i que des del Ministeri de Sanitat també es pot accedir al passaport, per fer-ho calen mètodes d'identificació que aquests estrangers poden no tenir, com el número d'identitat d'estranger (NIE).

Afectats consultats per Catalan News es queixen de la situació en què es troben i que els posa en una "posició desavantatjosa" ja que preveuen que el certificat pot ser necessari "arreu d'Europa per entrar a restaurants". "Això sense esmentar els viatges i els costos associats als tests", han afegit. També han assenyalat que tot i que "els treballadors del CAP volen ajudar, el sistema simplement no ho permet".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta