Estratègies davant del canvi, eix de la Trobada al Pirineu

REDACCIÓ
13-06-2017
  • Estratègies davant del canvi, eix de la Trobada al Pirineu

Estratègies per a un marc canviant és el títol de la 28a edició de la Trobada empresarial al Pirineu a la Seu d’Urgell, en què analitzaran aquest dijous i divendres tres eixos que afecten les empreses. El primer són els riscos geopolítics, amb canvis en les regles de joc a escales internacional, en què es parlarà, per exemple, de la possibilitat o no d’haver arribat al final de la globalització. El segon eix és la quarta revolució industrial, mentre que el tercer passa per l’anàlisi de quin serà el rol de les empreses. Així ho va explicar el president de la Trobada, Vicenç Voltes, que va destacar que aquest és el fòrum de debat i anàlisi empresarial que reuneix més nombre d’assistents a Catalunya.

Voltes va assenyalar que aquesta edició se celebra en un moment en què és evident que la marxa de l’economia ha millorat, però aquesta recuperació no ha arribat en igual mesura a la societat. El Producte Interior Brut, va remarcar, ha recuperat nivells precrisi, però només s’ha arribat al 60% de l’ocupació perduda durant la recessió econòmica. Entre aspectes clau en els quals va incidir, va assenyalar els nivells de deute i dèficits públics, alhora que va reclamar polítiques que serveixin per poder mitigar l’elevat atur juvenil.

En la línia d’organitzacions empresarials, va apostar per continuar amb les reformes, entre les quals les de caràcter laboral i, a més, recuperar la inversió pública. “El turisme i l’exportació van com un tret, però és necessari apuntalar la recuperació amb inversions en infraestructures”, va assenyalar Voltes. Entre aquestes va esmentar des del Corredor Mediterrani fins a les connexions als aeroports, passant per les connexions Lleida-Tarragona o Lleida-Aran. per exemple, claus per ajudar la competitivitat de les empreses lleidatanes i consolidar el ritme del creixement econòmic.

Divendres, entre d’altres, destaca la participació de l’excomissari europeu i exministre Pedro Solbes o l’exconseller Andreu Mas-Colell.

D’empresaris lleidatans d’èxit a l’experiència política

La Trobada té entre els plats forts dos taules redones d’experiències empresarials d’èxit, una de les quals centrada en Lleida i que comptarà amb el fundador i CEO del Grup Saltó, Jaume Saltó, el president de Leche ATO, Jaume Pont, i l’administradora general d’Altinco Agro, Montserrat Rossell. La taula redona tindrà lloc dijous dia 15, en el qual el director de l’IESE, Franz Heukamp, analitzarà la presa de decisions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next