Estrena històrica amb 107 km de pistes

REDACCIÓ
30-11-2018
  • Estrena històrica amb 107 km de pistes
  • Estrena històrica amb 107 km de pistes

Les estacions d’esquí alpí de Lleida inicien avui una estrena de temporada històrica, que culminarà demà amb l’obertura de més de cent quilòmetres de pistes. Es tracta d’un dels inicis més primerencs que es recorden. Existeixen pocs precedents d’una inauguració tan primerenca de la campanya de neu, i d’aquests no se’n recorda cap amb una superfície esquiable tan extensa quan encara falta una setmana per al pont la Puríssima. Les grans estacions s’afegeixen així a l’obertura parcial dels complexos d’esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa i Lles a començaments d’aquest mes.

Port Ainé i Espot Esquí seran les primeres estacions que obriran avui amb 18 i 9 quilòmetres de pistes, respectivament. Els dos dominis esquiables de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s’estrenaran amb una jornada de portes obertes. Demà s’hi afegiran Baqueira Beret, amb 27 quilòmetres de pistes; Boí Taüll amb 31 quilòmetres (la qual cosa suposa el 70% de la seua superfície esquiable) i Port del Comte amb 22,64. Aquesta última estrenarà la temporada mentre la carretera del coll de Jou segueix tancada després del despreniment sofert setmanes enrere. La mateixa estació adverteix els esquiadors que han de prendre la carretera de la Llosa del Cavall i passar per la Coma. En total sumen aquest cap de setmana més de 107 quilòmetres, segons dades de les mateixes estacions.

Amb l’obertura d’aquestes cinc estacions, només quedarà pendent a Lleida la inauguració de les pistes de Tavascan, prevista per al pont de la Puríssima. També esperen estrenar la temporada la majoria de les estacions d’esquí nòrdic lleidatanes.

El precedent més proper, ja fa una dècada

Cal remuntar-se a l’any 2008 per trobar un inici de temporada més primerenc al Pirineu de Lleida, quan un episodi de nevades excepcionals va permetre l’obertura de Baqueira Beret, Port del Comte i recorreguts d’esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa a finals del mes de novembre. Entre totes, sumaven menys que la superfície esquiable que obrirà al públic aquest cap de setmana, segons les previsions de les diferents estacions. En l’última dècada, només de forma puntual hi ha hagut algunes pistes obertes entre finals de novembre i principis de desembre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta