Estudiants de Bellpuig reordenen la circulació

REDACCIÓ
17-02-2020
  • Estudiants de Bellpuig reordenen la circulació

Una trentena d’alumnes de l’institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig han format part d’un procés participatiu impulsat per l’ajuntament, a través dels seus serveis tècnics, per reordenar el pas dels vianants a l’avinguda d’Urgell, concretament a l’altura del centre educatiu. L’alcalde, Jordi Estiarte, va fer una valoració “molt positiva” de la iniciativa, ja que “el fet d’haver pogut ser part activa del projecte els ha conscienciat encara més del perill que hi ha de creuar la via pel mig”.

L’objectiu d’aquest procés participatiu era redistribuir els passos de vianants per evitar que els alumnes haguessin de fer la volta, hi ha una tanca i una elevació, per creuar la via i garantir alhora la seua seguretat, ja que fins ara alguns creuaven pel centre d’aquesta avinguda.

La brigada municipal ja ha iniciat els treballs per adequar la zona segons les directrius dels joves i els serveis tècnics. Així, està previst que en les properes setmanes rebaixin l’altura existent entre la vorera i la calçada i construeixin una escala perquè puguin accedir al pas de vianants sense haver de fer la volta per tota la tanca. A més, està previst millorar l’accés a la rampa que hi ha per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament de Bellpuig també instal·larà pròximament bandes reductores de velocitat a tres carrers d’accés a la localitat: avinguda d’Urgell, avinguda de les Garrigues i carrer de la Font. L’alcalde va explicar que “hem detectat que alguns vehicles circulen amb excés de velocitat amb el perill que això comporta”.

Estiarte va detallar que les bandes reductores seran coixins berlinesos, un element elevat que minimitza el soroll dels vehicles amb l’objectiu de poder garantir el descans dels veïns.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta