Estudiants demanen una avaluació única per seguir amb les protestes

SANTI COSTA DOMINGO
08-11-2019
  • Estudiants demanen una avaluació única per seguir amb les protestes

Estudiants de la Universitat de Lleida van demanar ahir a l’equip rectoral que faciliti l’avaluació única i “adapti el seu funcionament a la necessitat de lluita i organització dels alumnes”. Així ho van reclamar els Comitès Juvenils de Lleida (CJL), una entitat que es va presentar ahir i que va sorgir arran de les mobilitzacions de les últimes setmanes per la sentència del procés.

Entre els objectius d’aquests comitès, a més de l’avaluació única, figuren demanar “l’alliberament i amnistia de les persones represaliades; la dimissió del govern efectiu i assenyalar els partits processistes perquè segueixin la voluntat del poble; condemnar la violència policial; lluitar per la defensa de les llibertats democràtiques i el dret a l’autodeterminació”.

Per la seua part, el vicerector d’Ordenació Acadèmica de la UdL, Francesc Giné, va respondre que perquè un estudiant pugui acollir-se a l’avaluació única en comptes de la continuada per motius de vaga, “la persona interessada ha d’enviar una sol·licitud a la facultat en la qual estudia abans que expiri el termini”, que a la majoria de centres acaba avui. Així mateix, Giné va recalcar que l’estudiant que presenti aquesta sol·licitud “ha de renunciar a l’avaluació continuada de totes les assignatures del semestre excepte en aquelles que tinguin un caràcter pràctic i l’avaluació única no sigui convenient”.

Després de la presentació dels CJL, mig centenar d’estudiants van sortir de la plaça Víctor Siurana en direcció al mercat del Camp d’Esports per penjar cartells i boicotejar els estands que hi havia de Vox i del Partit Popular. No obstant, quan van arribar al mercat els estands ja havien estat recollits i, més tard, alguns dels estudiants van ser identificats pels Mossos d’Esquadra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next