Estudien la relació de l’anglès amb l’eficiència empresarial

S.C.D.
07-11-2019
  • Estudien la relació de l’anglès amb l’eficiència empresarial

Un estudi que han portat a terme investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) analitza si una selecció més ajustada del nivell d’anglès dels treballadors d’una empresa pot comportar més benefici econòmic. Així ho va explicar ahir el subdirector de l’Institut de Desenvolupament Social i Territorial (INDEST), Josep Maria Cots, un òrgan adscrit a la UdL que va fer balanç dels projectes d’investigació de ciències socials que ha finançat en aquests últims anys. En el cas d’aquest estudi sobre el nivell d’anglès i els beneficis empresarials, Cots assenyala que aquesta investigació va sorgir a partir d’un consorci entre investigadors d’educació en anglès i altres d’economia de l’empresa. “Els primers afirmaven que les empreses no fan una detecció o anàlisi exhaustiva del nivell d’anglès que necessiten els seus treballadors, mentre que els economistes van desenvolupar una hipòtesi que l’empresa que millor sàpiga definir el nivell d’anglès dels seus empleats tindrà més beneficis econòmics”, va explicar.

Aquest és un dels projectes de ciències socials i humanitats que la UdL ha finançat en els últims tres anys gràcies a l’INDEST, que compta amb 271 investigadors en 25 grups. El director del centre, Fidel Molina, va precisar que han finançat fins a 22 projectes amb 126.500 euros i que alguns d’aquests es presentaran demà a l’edifici del Rectorat. Va assenyalar que “aquest any 2019 s’han presentat quatre projectes que s’estan avaluant i, si reben el vistiplau, rebran un total de 56.000 euros per desenvolupar-los perquè, dos anys després, puguin optar a subvencions públiques”.

 

El 2019 s’han presentat 4 projectes que, una vegada siguin avaluats, poden rebre un total de 56.000 €

 

D’altra banda, ahir va tenir lloc la desena edició de les jornades d’orientació professional, centrada en les desigualtats dels treballadors i com prevenir-les.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next