Eva Cañizares: "Les federacions haurien de tenir un 40% de dones"

XAVIER MADRONA
22-02-2019
  • Eva Cañizares: "Les federacions haurien de tenir un 40% de dones"

“Sóc partidària de les quotes de gènere a les federacions, que haurien de comptar amb un 40% de presència femenina per poder rebre les seues subvencions. És necessari l’impacte positiu que suposa que hi hagi dones en llocs de representativitat perquè l’actual llei de l’Esport no ho té en consideració.” Així de contundent es va mostrar Eva Cañizares, membre de la Taula d’Experts del Consell Superior d’Esports (CSD) que ha participat en l’elaboració de l’avantprojecte de la nova llei de l’Esport i que va impartir ahir una ponència durant la VI Jornada de Dret Esportiu de Lleida.

L’advocada sevillana també va subratllar que la discriminació de l’esport femení respon a “una qüestió d’educació, igual que la violència de gènere; és un peix que es mossega la cua i si no l’atallem des de petits per moltes lleis que es facin no aconseguirem res”. No obstant, va acabar reconeixent que “no tirarà endavant la llei perquè no hi ha temps, però estic convençuda que servirà de base per a una futura llei”.

Per la seua part, Xavier-Albert Canal, president de l’Associació Catalana de Dret Esportiu, va parlar sobre les propostes de llei de l’Esport de Catalunya, reflectint que “tenim un problema perquè el projecte de la UFEC i el del Govern són molt dispars. El de la UFEC és un model privat que redueix al mínim el paper governamental com ocorre als països del nostre entorn i, en canvi, el del Govern és obsolet i continua sent la normativa vigent una mica adaptada al segle XXI”.

Alberto Palomar, magistrat i professor titular de dret administratiu, va assenyalar, per la seua part, que és necessària una nova llei de l’Esport i que “l’Estat ha d’assumir un paper de lideratge i de coordinació tractant de trobar instruments que vertebrin un nou marc jurídic de l’esport sobre un mateix model que després executin les autonomies, les diputacions i els ajuntaments”.

La jornada estava organitzada per l’empresa de gestió esportiva Esport i Lleure i el Col·legi d’Advocats de Lleida. També van intervenir, entre altres, Esther Queraltó, assessora de la RFEF i José Miguel Silva, jutge únic de les federacions de sords i motonàutica.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?