Eva Ribalta: "Estem demostrant una ràpida adaptació, el confinament ens ha fet canviar de forma inimaginable fa poques setmanes"

LLEIDACOM / Amaia Rodrigo Arcay
24-04-2020
  • Eva Ribalta: "Estem demostrant una ràpida adaptació, el confinament ens ha fet canviar de forma inimaginable fa poques setmanes"
  • Com estàs passant el confinament?

Confinament al peu de la lletra i seguint totes les recomanacions establertes. Continuant amb els horaris i gairebé amb les mateixes dinàmiques que tenia establertes en el meu dia a dia, això sÍ, sense sortir de casa.

  • Què fas i què recomanes per sentir-te millor?

Quant a la part personal: la tranquil·litat de poder estar a casa i l’angoixà i preocupació de la situació estranya i nova en la que ens trobem. Una crisi com aquesta amb tots els seus nivells i efectes, ens serà difícil d’oblidar; de la nit al dia apareix l’amenaça sanitària, ens canvien les dinàmiques de la nostra vida diària i apareix la incertesa del no saber i de viure una situació canviant.

En quan a lo laboral: una ràpida adaptació al teletreball, ha fet que fos possible poder continuar amb les tasques laborals, sense haver de modificar horaris.

En quan a la gestió del temps: per ara el dia a dia no ha variat, continuo llevant-me molt d’hora, la jornada laboral m’ocupa les mateixes hores i la resta del temps intento gestionar-lo de la millor manera per continuar trobant un espai de lleure familiar i individual.

  • Què et preocupa més?

El desconcert inicial no ha ajudat a veure aquesta crisis d’una manera clara i molt menys amb un final optimista.

No puc deixar de banda de tenir sentiment tant humà, com es la por, por a allò desconegut, una afectació global en tots els àmbits. Per tant en aquest moments la preocupació és poder sortir d’aquesta crisis sanitària d’una forma ràpida i eficaç, amb el menor número d’afectats possibles amb una bona gestió dels recursos de la mateixa manera, per a tothom.

Després d’aquest primers dies, s’afegeix la preocupació per el desgavell econòmic, que ja en tenim constància però crec que amb dades molt llunyanes de la realitat final. Espero i desitjo que aquí se sàpiga gestionar actuant amb coherència i mesures amb tots els àmbits.

També em preocupa i em molesta la inconsciència del que encara no té clar, que aquesta es una crisis que ens afecta a tots i que encara no fan cas a les mesures marcades

  • Què n'estàs aprenent?

Potser es el moment de parlar en positiu de totes aquelles aportacions, aprenentatges que des dels primers dies ja he pogut viure. Al capdamunt potser hi posaria la ràpida adaptació als canvis que tenim (algun millors que d’altres). El confinament ens ha fet canviar, és situació inimaginable de pensar encara no fa unes setmanes.

M’ha sorprès positivament el gran l’enginy de la gent per omplir hores fent tota mena activitats individuals i col·lectives. Així com, els moviments solidaris, artístics... que posen el seu gra positiu amb aquest moment.

  • Què és el primer que voldràs fer quan passi tot això?

Aquesta pregunta l’he posada en comú amb els meus i sembla que coincidim, fet que m’alegra. El que ens agradaria fer, és simple; tenim un desig de retrobament amb els nostres i de gaudir del moment.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta