⏯️ Evacuació massiva per l'erupció del volcà Cumbre Vieja a l'illa canària La Palma

ACN
20-09-2021
  • ⏯️ Evacuació massiva per l'erupció del volcà Cumbre Vieja a l'illa canària La Palma

L'erupció del volcà Cumbre Vieja de l'illa canària de La Palma des de les 15.12 hores d'ahir diumenge va obligar a evacuar entre 5.000 i 10.000 persones de tres municipis de la zona, segons la Guàrdia Civil. Les autoritats canàries ja abans havien decidit traslladar les persones amb mobilitat reduïda i van avisar a la resta perquè preparessin les maletes. Es va iniciar l'evacuació dels barris de Tacande, Todoque, La Bombilla, La Laguna, El Remo i Puerto Naos, dels municipis de El Paso, Los Llanos de Aridane i Tazacorte. De moment no hi ha cap persona afectada, però fins ara s'han cremat algunes cases.

La carretera LP-212 ha estat travessada per la lava al barri d'Alcalá i també s'han tallat preventivament les carreteres LP-214, LP-105 i LP-301. La Guàrdia Civil treballa a la zona amb més de 120 efectius de seguretat ciutadana, trànsit, servei marítim, grup caní i altres. La Unitat Militar d'Emergències (UME) es desplegarà a la zona durant les properes hores i també hi acudiran serveis d'emergències d'altres illes canàries. El govern canari ha suspès les classes escolars als tres municipis més afectats almenys per aquest dilluns.

L'erupció s'ha produït a la coneguda com a Montaña Rajada, al municipi de El Paso, després d'una setmana amb multitud de petits sismes –més de 1.450 registrats- de fins a 4 graus a l'escala de Richter.
 

Comparteix

També t'interessarà