Exercici i responsabilitat durant el desconfinament

REDACCIÓ / Laura Gómez
Publicat: 
01-05-2020
Actualitzat: 16-05-2020 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Exercici i responsabilitat per aquest dissabte de desconfinament
  • Exercici i responsabilitat per aquest dissabte de desconfinament
  • Exercici i responsabilitat per aquest dissabte de desconfinament

Fa gairebé dos mesos que la situació de pandèmia ens ha posat a prova, canviant els nostres ritmes de vida, les nostres rutines, els nostres hàbits, deixant-nos en una situació d'incertesa davant del nostre futur. Passem els dies esperant que des del Govern ens donin 'llum verda' per retornar a la 'normalitat', i ara, després de set setmanes de confinament, aquest dilluns el president Pedro Sánchez informava que a partir d'el dissabte 2 de maig podríem sortir al carrers a passejar o a fer esport. Però compte, no podrem sortir a qualsevol hora! 

S’exclouen de totes aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o contactes de malalts. Aquestes mesures busquen evitar les aglomeracions i cal recordar que en totes aquestes activitats cal preservar la distància de dos metres. En determinat moment, les mesures i les indicacions per poder sortir a fer exercici van resultar una mica complexes d'entendre, en conjunt amb el pla de desescalada. Per aquest motiu, des de Lleida.com t'expliquem què pots fer a partir d'aquest dissabte 2 de maig:

  • Els esports s’han de practicar de manera individual, ‘sense contacte’ i dins del propi municipi.  
  • Pots fer ciclismepatinatgesurfrunningkitesurfbodyboardtrail runningMTBBMX, escalada, entre altres que no impliquin contacte i sempre que el puguem fer sols o soles.
  • La distància de seguretat que es recomana és de com a mínim 2 metres. Bàsicament perquèquan pràcticament esport, la respiració és més agitat, l'esforç fa exhalacions més fortes i en conjunt amb la suor, poden ser factors de risc de contagi.

Hem de tenir en compte que fa uns quants dies que estem a casa, el que ha fet que la nostra resistència hagi canviat, així que, per evitar lesions, et recomanem que, a part d'utilitzar roba i calçat adequat, tinguis en compte aquestes indicacions:

  • Planifiquis el teu entrenament.
  • Caminar durant els primers 10 minuts, així es pot oxigenar el teu cos i escalfar els músculs. Fins i tot, pots fer-la amb un bon ritme.
  • Quan acabis, recupera el teu ritme habitual a poc a poc, els últims 10 minuts torna a caminar, deixant de banda l'esforç i aconseguint que el ritme cardíac baixi.
  • Per últim, quan arribis a casa, desinfecta les soles de les teves sabates i renta't bé les mans.

Recorda, hem de tenir molta consciència, a poc a poc estem sortint d'aquesta situació, però depèn molt de la teva responsabilitat i els teus actes. La proposta de poder tornar a fer exercici individual a l'aire lliure és la segona mesura d'alleujament, abans de donar inici a l'esperada fase de desescalada.

Comparteix

També t'interessarà