Existeixen postures sexuals que afavoreixin l'embaràs?

REDACCIÓ / CEFER
09-02-2022
  • Existeixen postures sexuals que afavoreixin l'embaràs?

Les postures per a quedar embarassada serveixen per a alguna cosa? Aquesta és una de les preguntes més freqüents que es plantegen algunes dones que desitgen tenir un fill, però, per la raó que sigui, la concepció no arriba. Existeixen postures millors que altres per a concebre? Quines són més efectives per a quedar embarassada ràpidament? Des de l'Institut de Reproduccció CEFER responen aquestes i altres qüestions al voltant d'aquest tema. 

Postures per a quedar embarassada: mite o realitat?

Si cerques una miqueta per Internet, de seguida trobaràs mil i una postures per a quedar embarassada ràpid. No totes són tan eficaces com sembla, però sí és cert que com més facilitem als espermatozoides el camí senzill cap al seu objectiu, majors possibilitats tindrem que un d'ells arribi a l'òvul, el penetri i comenci el procés de fecundació.

Adoptar una o altra postura en el moment de fer l'amor sí que influeix en la concepció, no només perquè facilita l'entrada del penis en la vagina, sinó per pura i simple física: la llei de la gravetat pot ajudar al semen a circular per la vagina i aconseguir més o menys fàcilment el coll de l'úter.

Però no et confonguis: en la concepció influeixen moltíssims factors, com l'estat físic dels futurs pares, el moment del mes, l'estat de l'òvul, la qualitat i quantitat dels espermatozoides, etc. Per això, les postures més idònies per a facilitar l'embaràs no són determinants, simplement són una empenteta més a favor o en contra del possible embaràs.

Postures sexuals per a quedar embarassada: el missioner

Començarem per la postura més clàssica de fer l'amor: el missioner. La postura crec que la coneixem tots: la dona es col·loca boca amunt, amb les cames entreobertes i l'home la penetra col·locant-se damunt d'ella. El terme “postura del missioner” va ser encunyat per primera vegada a mitjan segle passat pel sexòleg Alfred Charles Kinsey en el seu llibre “Sexual behavior in the human male” i durant molt de temps es va considerar la postura sexual més favorable per a concebre un fill, ja que propícia una major penetració del penis a l'interior de la vagina. Per a augmentar la velocitat del semen en la seva circulació per la vagina, la dona pot col·locar un coixí sota els seus glutis per a elevar la pelvis còmodament i sense tensionar la zona.

Millors postures per a concebre: el vaixell de vela

L'anomenat “vaixell de vela” és una variació de la postura del missioner: en aquesta postura sexual la dona també està tombada mirant cap a l'home, però en el moment de la penetració eleva les seves cames enroscant-les en la baixa esquena del seu company. En principi, aquesta postura afavoreix la possibilitat de quedar embarassada perquè ajuda al penis a penetrar més profundament en la vagina.

Després de l'ejaculació és recomanable mantenir la postura un parell de minuts, així donarem temps al semen al fet que discorri pel conducte ampliant el nombre d'espermatozoides que arribin al coll de l'úter.

Millors postures per a concebre: la muntanya màgica

La postura sexual de la muntanya màgica és una variació de la famosa “postura del gosset”, ja saps: la dona es col·loca de genolls en el sòl i el seu company la penetra per darrere. En el cas de la muntanya màgica, la dona recolza els colzes i tors sobre un munt de coixins, una subjecció perfecta que augmenta la comoditat de la parella en practicar l'acte sexual i, a més, aconsegueix que l'esquena de la dona s'arquegi permetent que l'úter s'obri al màxim i faciliti l'accés i penetració profunda del penis.

El missioner, el vaixell de vela, el gosset o la muntanya màgica són simples exemples de les moltes postures sexuals que pots provar per a facilitar la concepció del teu futur nadó. Però si ja les has provat durant molts mesos i no has aconseguit el teu objectiu de concebre, no et preocupis i contacta amb l'Institut de Reproduccció CEFER sense problema.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta