Èxit de les festes majors adaptades

A.G.B.
17-08-2020
  • Èxit de les festes majors adaptades
  • Èxit de les festes majors adaptades

Organyà, Sarroca de Lleida, Arbeca o Castelló de Farfanya han estat algunes localitats lleidatanes que aquest cap de setmana han celebrat la festa major. Aquests municipis van optar per adaptar els programes perquè els veïns poguessin disfrutar d’espectacles i concerts, entre altres activitats, complint totes les garanties de seguretat sanitària com la distància entre els assistents, l’ús de la mascareta o la utilització de gels hidroalcohòlics. Tot un mèrit en circumstàncies com les actuals.

De fet, el cap de setmana de la Mare de Déu d’agost és sinònim de festes majors i, en un any normal, un centenar de pobles de Lleida les haurien celebrat. Un bon nombre han optat per suspendre-les fins al 2021, altres per fer un acte simbòlic i una desena per adaptar programes. Aquests últims es van mostrar ahir satisfets amb la decisió.

Celestí Vila: “Els més perjudicats són els joves al no poder organitzar concerts”

És el cas d’Organyà. L’alcalde, Celestí Vila, va afirmar que “estem contents perquè els veïns i els turistes han pogut disfrutar de diferents activitats i cal remarcar el civisme i el respecte que han mostrat tots ells”. Vila va lamentar que “els més perjudicats han estat els joves, que no han pogut disfrutar dels concerts de rock”.

En aquesta localitat de l’Alt Urgell ahir hi va haver tobogan d’aigua gegant per als més atrevits, missa i concert a càrrec d’Ingrid Morral, Llorens Fernández i Jordi Griso de La Chatta Orquestra.

Dissabte, per exemple, hi va haver un concert d’alumnes de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona i humor amb el Senyor Bohigues. A Arbeca, ahir no va faltar un bingo, amb vermut musical a càrrec de la vedet La Mega Pubilla, un espectacle itinerant amb La Cremallera Teatre i a la nit estava previst un concert amb l’orquestra Nova Blanes i que els focs artificials posessin el colofó, igual que a Sarroca de Lleida, que dissabte va celebrar la majoria d’actes.

En definitiva, encara que adaptades, les festes van tornar a ser les protagonistes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?