Èxit de participació als casals d’estiu de Tàrrega

REDACCIÓ
20-07-2021
  • Èxit de participació als casals d’estiu de Tàrrega

Més de 350 infants de 3 a 12 anys d’edat gaudeixen fins al 10 de setembre de les diverses activitats programades per la Cooperativa Lleure Quàlia i l’Ajuntament de Tàrrega. Són propostes lúdiques i pedagògiques que s’imparteixen a les escoles Maria Mercè Marçal i Àngel Guimerà a més del Parc Esportiu. L’edició d’aquest any torna a estar marcada per les mesures de seguretat contra la pandèmia, que ja es van aplicar l’any passat amb experiències molt positives com són la diversificació d’espais i els grups bombolla estables.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio, han visitat aquesta setmana el casal d’estiu a les instal·lacions de l’escola Maria Mercè Marçal, on han tingut ocasió de conversar amb coordinadors, monitors i infants (vegeu fotografies). Des de l’Equip de Govern han refermat “la importància de mantenir una oferta de lleure potent, participativa i variada després d’un any complicat a causa de la pandèmia”. En aquest sentit, un dels principals objectius fixats per l’organització ha estat la realització de més activitats a l’exterior. Així mateix, s’ha accentuat la gestió emocional dels infants davant una pandèmia que ha marcat limitacions en molts aspectes de la vida. Val a dir que les propostes també tenen caràcter inclusiu per a infants amb capacitats diferents.

Els infants dels casals de Quàlia s’han distribuït en tres grups: el MiniCasalet (de 3 a 4 anys), el Casalet (de 5 a 7 anys) i el Casalot (de 8 a 12 anys). L’eix pedagògic gira al voltant del món de l'art fomentant una vegada més el lleure amb valors. La majoria de casals inclouen serveis de menjador. Alhora també es desenvolupa el Casalet d’Esports per a infants de 6 a 12 anys. Sortides, excursions, bicicletades, piscina, dansa o aventura potencien els valors de convivència entre els participants. Aquests casals, junt amb altres activitats d’estiu que organitzen les escoles bressol, el SIS, Creu Roja, Cau i altres AFAS, entitats i escoles de la ciutat fan que l’educació en el lleure tingui una àmplia oferta a Tàrrega per a molts infants, adolescents i joves. “Hem d’agrair a totes les entitats i persones organitzadores l’esforç i dedicació per a fer-ho possible”, ha assenyalat Xavier Rossell-Aparicio.

Comparteix

També t'interessarà