Facilitats per al trasllat de temporers

REDACCIÓ
21-04-2020
  • Facilitats per al trasllat de temporers

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar ahir que posarà a disposició dels operadors i “tothom que està relacionat amb la campanya agrària” el transport discrecional per portar els temporers a treballar al camp. D’aquesta manera, el Govern preveu facilitar el correcte desenvolupament de la campanya de la fruita que comença aquests dies en alguns punts de Lleida i Tarragona, facilitant l’accés a finques dels treballadors amb autobusos que només podran registrar un terç del total de la capacitat.

El protocol per fer front a la campanya amb la lluita contra el coronavirus i que han dissenyat des dels departament d’Agricultura, Salut i agents del sector se sotmetrà a aprovació demà dimecres a la reunió prevista del Procicat.

En el marc de la Comissió de Territori del Parlament que es va celebrar ahir de forma telemàtica, el conseller Calvet va posar de manifest que la mobilitat forma part de la “complexitat” amb la qual s’afronta la imminent campanya de la fruita a Ponent i zones del Camp de Tarragona i l’Ebre, en convivència amb la pandèmia del Covid-19. És per aquest motiu que el departament ha posat a disposició del sector el servei discrecional de transport públic per fer arribar als temporers a les finques i garantir d’aquesta manera les mesures de seguretat per evitar contagis del virus mentre es fan els trasllats. La proposta s’integrarà al protocol que està dissenyant el Govern per a la campanya i que passarà demà pel Procicat.

Precisament, les restriccions en el transport de temporers a les finques i les centrals fructícoles és un dels punts que preocupen especialment el sector. En principi, només poden anar dos persones en un cotxe i un terç de la capacitat en el cas d’autobusos.

Per la seua banda, agricultors, cooperatives i empreses s’estan assortint del material de protecció necessària del personal, com màscares, gels hidroalcohòlics i guants. Asaja Lleida va rebre ahir una comanda que havia efectuat l’empresa Ilerda Serveis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta