Farih i Sosa guanyen la Cordera

SEGREcom
31-08-2015
  • Farih i Sosa guanyen la Cordera

La Lliga Ponent de curses populars va tornar ahir a l'activitat amb la Cursa de la Cordera d'Albesa, que va coronar com a guanyadors Mohamed Farih i Mireia Sosa. La prova es va disputar sobre un circuit de 10.400 metres, amb sortida i arribada a la plaça de la Pedrera. Paral·lelament es va celebrar una caminada popular sobre un recorregut de 5 km movent la jornada prop de 200 participants. En homes, Mohamed Farih, que corria com a independent, es va imposar amb un temps de 35'00, fet que li va atorgar un clar avantatge sobre els seus companys de podi, que van ser Alexandre Tàssies (CE Linyola-Logigràfic Esport) i Francisco Javier Cebrián (CA Fraga-Baix Cinca). En dones, la vencedora de forma clara va ser la també independent Mireia Sosa, que va invertir un temps de 42'17", seguida de Noemí Aumedes (Fondistes d'Artesa de Segre) i Yolanda Cebrián (Lleida UA). Cinquena va ser l'actual líder de la Lliga Ponent, Toni Hermoso (Maratonians del Segre), que va marcar un crono de 47'44".

Aquesta prova, coneguda popularment com la Cordera s'organitzava tradicionalment a Albesa el 16 d'agost, dia de Sant Roc, i és la cursa més antiga documentada a Catalunya ja que data del 1590. Estava concebuda com una cursa pedestre popular, lúdica però alhora molt competitiva en la qual corrien joves sense preparació atlètica.

Durant generacions es va convertir en una disputa esportiva entre poblacions veïnes, però també entre els mateixos joves d'Albesa. El nom de la prova procedeix del premi que es donava al guanyador, una cordera.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta