Fèlix Larrosa: "Els meus referents són aquelles persones que treballen per la comunitat sense esperar res a canvi"

LLEIDACOM/ Miquel de Santiago
23-05-2019
  • Fèlix Larrosa: "Els meus referents són aquelles persones que treballen per la comunitat sense esperar res a canvi"

Qüestions personals

       1. Amb quin color se sent més identificat com a persona?

M'agrada el color blau.

       2. A què li agradaria dedicar-se quan tingui més de 70 anys?

Em dedicaria a gaudir de la vida envoltats dels meus.

       3. Quins treballs domèstics se li donen millor?

Cuinar.

       4. A què acostuma a jugar amb els seus fills, nebots, néts o fills d'amics?

Les meves filles ja són grans i si juguen ho fan soles. No tinc fills petits ni nets, encara soc jove. Quan eren més petites jugavem als més tradicionals, com els puzzles o el Memory. A dia d'avui, crec que jugaríem amb les aplicacions del mòbil. 

       5. Quina qualitat aprecia més en una persona?

La lleialtat.

       6. Té alguna persona o personatge de referència a la vida real?

Els meus referents són aquelles persones que treballen per la comunitat i que no esperen res a canvi.

       7. Té algun lema personal?

Si volem, podem.

       8. Ens pot dir algun acudit o humorista que li agradi especialment?

No especialment. Soc molt de la broma, fer-ne i que me'n facin, però com a humorista no en tinc cap preferent.

En relació amb la ciutat

     1.De la ciutat de Lleida, quin és el seu "Racó amb encant" preferit?

N'hi ha molts que m'agraden. Per exemple, un dels raconets del Centre Històric que és la pla d'Aurembiaix d'Urgell, que s'ha recuperat al casc antic i compta amb botiguetes, espais entranyables i en conjunt ha quedat molt bonica. 

     2. Quins tres esdeveniments de qualsevol àmbit (cultural, econòmic, esportiu, social) dels molts que es fan a la ciutat al llarg de l'any, assenyalaria com més rellevants?

Sense dubte, l'esdeveniment més destacat de la ciutat és l'Aplec del Caragol, pel nivell de participació i per l'impacte mediàtic que genera. N'hi ha moltíssims més repartits en diversos àmbits, com el MUD, el Festival de Jazz, la Mostra Cinema Llatinoamericà, l'Animac o totes les Festes populars. No te'n puc definir cap en concret, perquè crec que Lleida té una activitat cultural molt diversa i important. Sempre m'hi he trobat molt agust participant de tots els esdeveniments. No em decantaria per cap en concret i per totes en general. 

    3. Podria indicar-nos quin sector d'activitat considera més determinant perquè la ciutat tingui un futur pròsper?

Empresa familiar en l'àmbit agroalimentari és determinant. Crec que la pagesia és determinant, el benestar de la ciutat sempre ha estat relacionada amb la campanya de la fruita. Si tenim una Horta productiva i competitiva la ciutat avança, i aquesta és una de les qüestions més importants que hem de potenciar.

En relació amb el seu programa electoral

       1. En quin sector econòmic ha desenvolupat la seva vida professional?

Abans de dedicar-me professionalment a la política, m'he mogut dintre dels àmbits del Turisme, de la Promoció de ciutat i del Comerç. Em vaig preparar per aquests sectors, tot i que quan comences en política sempre has d'ampliar els escenaris de treball i capacitats professionals.

      2. Amb quins tres punts del programa electoral del seu partit se sent més identificat?

Presentem un programa electoral amb més de 200 punts, és difícil dir-te'n només tres. Crec que hem d'avançar en matèria d'igualtat, per això proposem nomenar una altra comissionada per garantir les polítiques d'igual és una qüestió per les que aposto més. D'altra banda, el programa per a la retenció i l'atracció de talent, sobretot jove. Finalment, et destacaria la Revolució Verda de la que en parlem de fa temps, amb la qual seguirem millorant en temes de sostenibilitat.

      3. En què desitjaria influir per a millorar des del municipi la defensa del medi ambient?

Ens marquem a l'horitzó l'any 2030 amb l'objectiu que Lleida arribi als 100.000 arbres. Assumim aquest repte des del primer minut, i un cop acabades les eleccions ens posarem a plantar-los. Aquesta és la nostra vocació, no com a projecte de quatre anys, sinó de llarg termini per tal que la ciutat guanyi arbrat. Seguirem aprofundint amb la dinàmica que hem anat fent en els últims anys, incrementant el número d'arbres, generant més ombra i aconseguint una Lleida més verda. 

      4. Quina pregunta li agradaria afegir en aquesta entrevista?

Doncs em preguntaria "Què farà vosté per tal que la Seu Vella sigui reconeguda com a Patrimoni Mundial de la UNESCO?". Seguir treballant per intentant explicar què representa el Turó per Lleida i pel territori i convèncer les persones que han de decidir sobre aquesta qüestió.

 

En relació amb Lleida.com

  1. Coneixent el digital Lleida.com, quins consells ens pot donar per a millorar el nostre treball?

No soc un expert en matèria de comunicació ni d'entorn online i digital. No crec que us pugui assessorar, però entenc que Lleida.com hauria d'avançar amb el seu posicionament i seguir optimitzant l'accés a la informació. Potser podríeu fer-ho a través d'alarmes, perquè sovint hem de recòrrer a buscar la font d'informació i, al no trobar-la de primeres, deixem de buscar-la i d'informar-nos.

Comparteix

També t'interessarà