'Fem Base', el nou portal web dedicat a la promoció de l'esport de base, femení i inclusiu

REDACCIÓ
Publicat: 
14-12-2021
Actualitzat: 14-12-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 'Fem Base', el nou portal web dedicat a la promoció de l'esport de base, femení i inclusiu

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la diputada d’Igualtat, Helena Martínez, han presentat aquest dilluns el portal web ‘Fem Base’, una aposta d’un grup de periodistes esportius i experts en noves tecnologies per difondre l’activitat esportiva dels clubs i entitats de la demarcació de Lleida centrats en esport de base, femení i inclusiu. El portal-web, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, està liderat pel periodista esportiu Xavier Madrona i els experts en comunicació digital Ramon Folguera, Toni Simó, Laura Estadella i Santi Carles.

El president Talarn ha destacat que “la Diputació s’ha posat del costat d’aquest projecte innovador que permet donar la màxima visibilitat possible a l’aposta pels valors cívics i socials que estan associats a l’esport de base, femení i inclusiu”.

En aquest sentit, el president ha remarcat que ‘Fem Base’ és la primera iniciativa informativa nadiua digital dedicada exclusivament a informar de l’actualitat i l’entorn de l’esport de base, femení i inclusiu a les comarques de Lleida. “A més d’un plantejament de continguts que supera la simple informació de resultats, aquest portal-web es dedica de manera principal a donar relleu a aquelles pràctiques esportives que en els mitjans tradicionals tenen un seguiment i importància secundària respecte dels clàssics esports de masses”.

La diputada Helena Martínez ha recordat que “l’any passat vam revolucionar la política de suport a l’esport de la Diputació amb un Pla Econòmic de prop de dos milions d’euros que ha fet possible que clubs que fins ara no havien rebut cap ajut econòmic institucional ara disposin d’uns fons públics que ajudin a promoure els valors associats a una pràctica esportiva saludable, respectuosa amb els altres i que projecta de manera positiva els conceptes de recompensa per l’esforç realitzat i la competència com a forma de perfeccionament i millora de les persones”. Per aquestes raons, ha afirmat que “és molt gratificant comprovar amb ‘Fem Base’ que tot allò que es mou al voltant de l’esport, com també és la comunicació, s’hi suma i amplifica la importància de la col·lectivitat social que hi és directament implicada”.

Xavier Madrona ha posat èmfasi en el fet que “el valor diferencial de ‘Fem Base’ té com a punt de partida un enfocament de l’esport allunyat del resultadisme i amb una mirada en profunditat sense descuidar la immediatesa. Volem fer un periodisme reposat, amb reportatges de caire humà i anàlisi d’experts i tècnics en diferents àmbits vinculats a l’esport formatiu”.

Ramon Folguera ha fet una anàlisi descriptiva del format de la pàgina web ‘Fem Base’, detallant que està dividida en tres grans apartats: la secció d’esport de base, que inclou diferents categories formades pels esports de base més importants al territori; l’apartat ‘Adaptat inclusiu’, també amb diferents submenús equivalents als esports majoritaris més practicats per persones amb altres capacitats i la secció d’esport femení, també amb les respectives categories esportives. “Hi ha dues seccions molt importants que trobarem a la pàgina principal de la pàgina web: la ‘Top Stories’, formada per cròniques de diferents esportistes i clubs que destaquen pel seu vessant més humà i social que per l’esportiu i l’apartat de l’‘Streaming’, en el qual els clubs i entitats subscriptores podran gaudir de l’oportunitat de retransmetre els partits en directe”.

Folguera ha finalitzat dient que tots els clubs i entitats que formin part o incloguin algunes d’aquestes grans categories: base, femení i inclusiu, podran subscriure’s als serveis que ofereix aquesta plataforma mitjançant el pagament d’una quota anual, encara per confirmar, que oscil·larà entre els 20 i 30 euros anuals.

Comparteix

També t'interessarà