Ferran Orobitg, o com viure el teatre sense ‘límits’

LLEIDACOM / Gerard Amigó
05-10-2018
  • Ferran Orobitg, o com viure el teatre sense ‘límits’

El protagonista d’aquesta setmana és un artista amb una dilatada trajectòria al món del teatre, que ha actuat en diferents països de fora d’Europa com Brasil, Austràlia o Mèxic. En aquests moments es troba a Corea del Sud per portar el talent lleidatà fins al Seoul Street Arts Festival, un dels certàmens amb més renom d’Àsia.

Estem parlant de l’actor de Cervera Ferran Orobitg, qui ha iniciat una nova aventura teatral amb el seu company profesional i amic Ivan Alcoba. ‘Límits’ és el títol del solo que dona a conèixer a Corea del Sud, un mercat asiàtic que considera interessant i atractiu.

Sovint haureu llegit artistes als quals els agrada autodefinir-se, però el talent lleidatà d’avui reconeix que li costa definir perquè fuig de les etiquetes es “busca ell mateix constantment”. L’actor prefereix que el defineixi la gent: “Les definicions són una mica estàtiques, si et defineixes d’una manera sembla que no puguis canviar. És millor que a mesura que vagis fent nous espectacles la gent et pugui definir”, explica Orobitg.

A diferència d’altres actors, la passió pel teatre de Ferran Orobitg va començar molt tard, als 24 anys. A partir d’aquesta edat, va començar a estudiar teatre, treballar en una companyia professional, fins a fundar Fadunito juntament amb l’Ivan Alcoba l’any 2003. El cerverí no recorda on va ser la seva primera actuació professional, però sí amb qui: La cremallera teatre de Lleida.

Orobitg vol aclarir que ‘Limits’ és un espectacle on està sol a l’escenari, però no és un projecte en solitari, ja que l’acompanya Alcoba, el seu tècnic: “ Hem anat junts de la mà des de la creació de Fadunito, i fa dos anys vam tenir la necessitat d’engegar aquesta nova aventura”, diu l’actor.

‘Limits’ ens parla de les limitacions que tenen les persones a l’hora de fer coses. Pel talent lleidatà existeixen dues frases que defineixen l’espectacle: “Les barreres son més a dins que fora de nosaltres i només hi ha una cosa impossible, el que no proves mai de fer”, diu Orobitg segons el qual cadascú es fixa els seus propis límits i decideix quins traspassar.

El nostre protagonista d’avui té molts referents en aquest sector, però no té ni cap dogma ni cap línia a seguir. Els viatges l’han permès descobrir noves maneres de fer teatre que l’han format a nivell artístic i cultural.

Preguntat per quines són les claus de fer un bon espectacle que agradi a la gent, el cerverí ens respon que no hi ha una fórmula màgica, però és imprescindible que l’actor se senti a gust fent-lo. Només així podrà transmetre al públic el missatge que vol fer arribar.

Un altre dels aspectes que pot influir en l’èxit d’un espectacle, és el títol. “Si tries el nom d’un llibre conegut pel teu espectacle com Pinotxo o Blancaneus, a nivell teatral està estudiat que atraurà més gent”, explica Orobitg.

Abans d’acabar l’entrevista amb l’actor, aprofitem per preguntar-li sobre els seus reptes de futur. Ferran Orobitg ens avança que està treballant en un altre ‘solo’ personal que té previst presentar d’aquí a dos anys. Nosaltres, no li volem prendre més temps, que d'aquí una estona té actuació. Des de Lleida.com seguirem la seva evolució pel mercat asiàtic i els seus nous projectes quan torni a casa nostra. Molta sort, 행운을 빈다

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta