Fi de la prohibició d'anar als horts per a autoproveïment

S.E.
06-04-2020
  • Fi de la prohibició d'anar als horts per a autoproveïment

Una de les activitats prohibides arran de la declaració de l’estat d’alarma era la d’anar a horts que no fossin de professionals de l’agricultura, és a dir, els destinats a autoconsum.

No obstant, aquest diari va poder comprovar dies enrere que alguns ciutadans anaven igualment al seu hort urbà de la partida de Rufea, amb la qual cosa s’exposaven a una possible sanció. Aquesta situació ha canviat, de manera que ara ja és possible anar als horts particulars que són fora dels domicilis en determinades circumstàncies.

I és que el comitè tècnic del Procicat va plantejar dissabte als òrgans competents de l’Estat la necessitat de reconsiderar la prohibició d’anar als horts d’autoproveïment, al constatar que als diferents territoris de l’Estat hi havia diferents maneres d’interpretar la prohibició.

Per aquest motiu, la Generalitat va precisar en quines circumstàncies s’admet el desplaçament a l’hort personal durant el confinament si està fora del domicili habitual. Va concretar que s’ha de tractar d’una activitat econòmica, d’un hort en el qual hi hagi animals que han de cuidar-se o d’un hort en què s’aconsegueixin productes necessaris per a l’autoproveïment. Va detallar en aquest sentit que els horts de les segones residències queden exclosos d’aquests criteris i que els desplaçaments permesos hauran de fer-se de forma individual i complint la normativa de distanciament social i higiene. Aquests nous criteris ja són vigents.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta